26-årig skal for dommer efter hærværk på asylcenter


Arkivfoto


En 26-årig mand, der mistænkes for at stå bag hærværk begået natten til torsdag mod Lyngbygård Asylcenter på Djursland, skal fredag klokken 13 fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Randers.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Politiet mener, at der er nok beviser mod ham til at få ham varetægtsfængslet, oplyser politikommissær René Raffo fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Manden, som er fra lokalområdet, sigtes for brandstiftelse.

Han blev anholdt torsdag eftermiddag klokken 17.55.

Natten til torsdag blev der begået hærværk mod asylcentret. På centrets garageporte blev et nazisymbol spraymalet samt bogstaverne “DNSB”, som muligvis står for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

Der blev ligeledes sat ild til en minibus på centret, som huser omkring 120 asylsøgere.

På garageporten til asylcentret blev der desuden skrevet, at det var “første advarsel”.

René Raffo vil ikke sige, om den sigtede 26-årige er medlem af DNSB, da det endnu ikke er afgjort, om man vil anmode om, at grundlovsforhøret i Randers skal foregå bag lukkede døre.

Det er tredje gang, at samme asylcenter er udsat for hærværk inden for et halvt års tid.

Første gang var i marts i år, og andet tilfælde var i juli.

Ifølge Århus Stiftstidende var der dengang blandt andet skrevet “Go home!”. Desuden blev teksten “DNSB” også skrevet dengang. Bevægelsens telefonnummer optrådte også.

I marts lød beskeden “Asylcenter nej”.

Centret er et multietnisk asylcenter under Røde Kors’ asylafdeling – fortrinsvis for familier, hvor asylansøgere er indkvarteret, mens deres ansøgning om asyl i Danmark bliver behandlet, skriver Røde Kors.

/ritzau/