Provinsby: Internationalt knudepunkt for organiseret kriminalitet


Åbningen af Øresundsforbindelsen i 2000 var nærmest som at kaste benzin på bålet. Broen krydses dagligt af 73.000 mennesker og har gjort det meget nemmere at skaffe våben og smugle narko.


Skyderier, eksploderende håndgranater og senest et massivt opbud af politi. Malmøs placering på Sveriges sydspids har gjort byen til et knudepunkt for organiseret kriminalitet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

LÆS OGSÅ: Bandekrig i Malmø: Bombetruet by får flere hundrede nye politifolk

Sådan lyder det i Weekendavisen fra den svenske journalist Tobias Barkman, som i 2012 skrev bogen Mafiakrig sammen med en anden journalist, Joakim Palmkvist.

– Indvandringen har banet vejen for en kriminel undergrund med internationale forbindelser, lyder det fra Tobias til Weekendavisen.

Ifølge forfatterne blev det kriminelle miljø kraftig forværret i starten af 90’erne, hvor rockere slog sig ned i Sverige og Malmø. De satte struktur på det kriminelle miljø og indførte uskrevne regler, fx at man ikke taler med politiet.

LÆS OGSÅ: Bandekrig: To granater kastet mod ejendom i Malmø
LÆS OGSÅ: Bandekrig i Malmø: Tre personer skudt ned
Desuden var åbningen af Øresundsforbindelsen i 2000 nærmest som at kaste benzin på bålet. Broen krydses dagligt af 73.000 mennesker og har gjort det meget nemmere at skaffe våben og smugle narko.

– Malmø ligger meget tættere på lande som Polen, der fremstiller amfetamin. Og tæt på Balkan selvfølgelig, hvorfra der importeres våben og stoffer, fortsætter Tobias Barkman til Weekendavisen.

Således er Malmø i dag stedet, hvor pusherne tager til for at købe narko en gros.