Mads Mikkelsen skal være med i ny Star Wars-film


Arkivfoto


Mads Mikkelsen er på rollelisten til den kommende Star Wars-film “Star Wars: Rogue One”. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Like localeyes.dk på Facebook

Disney har i forbindelse med sin D23-kongres i Anaheim i Californien løftet sløret for den fulde rolleliste til filmen.

Ud over den danske skuespiller skal blandt andet Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Alan Tudyk og Forest Whitaker være med i filmen.

Filmen bliver produceret af Kathleen Kennedy, og Gareth Edwards er instruktør. Han har blandt andet instrueret “Godzilla” fra 2014.

“Rogue One” handler om to modstandskæmpere, der er gået sammen for at stjæle planerne til den frygtede Dødstjerne.

Filmen hænger ikke direkte sammen med de andre Star Wars-film, og den udspiller sig før filmen “Star Wars: A new Hope”.

– Men den vil have elementer, der er bekendte fra Star Wars-universet, siger Kathleen Kennedy.

Hun siger, at filmen går ind i nyt territorium, samtidig med at den holder fast i den essentielle Star Wars-følelse, som fansene har lært at kende. Hun ser frem til at arbejde med Gareth Edwards.

– Gareth er en innovativ instruktør, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham og det ekstraordinære hold han har valgt til “Rogue One”, siger hun.

Optagelserne er gået i gang, og filmen skal efter planen ramme biograferne i USA 16. december 2016. Hvilken rolle Mads Mikkelsen skal spille, er endnu ikke offentliggjort.

Det er den amerikanske instruktør George Lucas, der har udtænkt Star Wars-universet, som har massere af fans i hele verden.

Den første film kom i 1977, og der er i alt syv film i Star Wars-serien. Den syvende film, “The Force Awakens” med blandt andet Harrison Ford på rollelisten får dansk biografpremiere den 16. december i år.

/ritzau/Reuters