Sådan sparer du penge med forbrugslån


Modelfoto

Mange af os går med store drømme om rejser, biler eller måske noget nyt til hjemmet, men kan nogle gange have svært ved at få det fulde overblik, når det kommer til vores personlige finanser. Kan det egentlig betale sig at vente ekstra længe, mens man sparer pengene op måned efter måned, eller ville løsninger som fx et nykredit forbrugslån 2019 være svaret på ens ønsker? Mange ville måske sige, at det ikke er en god idé at tage et lån, men det er langt fra altid tilfældet.

Ordet ’forbrug’ får hos mange alarmklokkerne til at ringe, da de mener, at det lyder som om, at man spilder eller ødsler sine penge på den måde. Men det er langt fra tilfældet, og nogle gange kan såkaldt ”forbrug” være lige så legitimt som alle mulige andre omkostninger. Det kommer helt an på, hvad de bruges på, hvad ens personlige behov og præferencer er, om det kan være med til at give lidt overskud i hverdagen eller kan være med til at finansiere lige præcis den ting, som vil være med til at gøre dit liv bedre på lang sigt.

Dermed siger vi jo selvfølgelig ikke, at alle burde gå ud og tage sig et lån. Det er vigtigt, at man ikke låner penge, som man ikke ved, om man kan tilbage betale over tid. Det er også vigtigt, at man ikke låner penge for at bruge dem på unødvendige ting, men hvis man har fornuften med sig, og man virkelig forstår sine behov, så er der ingen farer ved at låne penge.

Faktisk kan et lån være med til at lade dig spare penge på lang sigt. Hvis pengene går til den rejse, der skal være med til at give dig overskud, inden du går ned med stress, eller hvis pengene skal gå til den bil, der gør, at du ikke skal betale de dyre togbilletter, så er der penge at hente på lang sigt!

Hvis du snakker med din egen bank, vil de måske først råde dig til ikke at tage lånet, men hvis du skal gøre det, vil de råde dig til, at du tager lånet ved dem, selvom renten ofte kan være en smule højere. De vil bruge argumentet om, at det ofte er bedre og lettere at have alle ens finansielle services på ét enkelt sted. Du skal dog ikke lade dig overtale så let. Store, etablerede banker giver nemlig ikke lige så favorable vilkår som hos andre forretninger, fx Nykredit, så vil du vil tage et lån nu, anbefaler vi, at du tager din anmodning et andet sted hen.

Husk på – nogle gange skal man låne lidt nu for at skabe overskud i det lange løb. Lånet kan være det, der gør hele forskellen, så du kan komme på fode igen. Når folk taler negativt om hurtiglån eller kortsigtede lån, så er det, fordi de ikke altid ser det store billede. Gennemgå derfor din økonomi så grundigt så muligt, kig på dine reelle behov, og tag derfor den beslutning, der passer til dig og den situation, som du befinder dig i.