Sådan finder du et billigt tilbud om finansiering online


Arkivfoto

De fleste ved, at forbrugslån medfører højere omkostninger end både bolig- og billån. Forbrugslån er lån uden sikkerhed, mens bolig- og billån er lån med sikkerhed. Det betyder, at bankerne løber en lavere risiko ved at låne penge ud til personer, som skal købe bolig, fordi banken tager pant i ejendommen. Hvis man får svært ved at betale de månedlige renter og afdrag på boliglånet, kan banken sende boligen på tvangsauktion, så de får deres penge tilbage.

Selvom forbrugslån har høje renter, er denne form for lån meget populær i Danmark. Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden har foretaget en undersøgelse, som viser, at hver fjerde dansker mellem 18 og 30 år har et forbrugslån.

Om renteniveauet på denne type finansiering
Da forbrugslån er penge, som man kan bruge på lige det, man vil, vil banker og finansieringsselskaber ikke kræve sikkerhed i form af pant. Bankerne løber dermed en højere risiko, når de tilbyder kredit i form af et forbrugslån end ved et boliglån. Dette er den primære årsag til, at forbrugslån har et betydeligt højere renteniveau.

Hvis man sammenligner renterne på boliglån, billån og forbrugslån, bliver forskellen virkelig tydelig. Boliglånsrenten ligger på 2-3 %, mens billån som regel har en rente, der ligger et sted mellem 5 og 7 %. Renteniveauet på forbrugslån ligger derimod ofte mellem 10 og 20 %. Selvom man betaler mere for at have et forbrugslån, ligger renteniveauet alligevel lavere på denne type lån, end det gør på for eksempel kviklån og gæld på kreditkort.

På grund af den store konkurrence mellem bankerne, som tilbyder forbrugslån, vil renterne variere alt efter, hvilken bank man henvender sig til. Hvis man skal optage et større forbrugslån, vil man derfor kunne spare mange penge, hvis man vælger et lån med den lavest mulige rente.

Det er vigtigt at sammenligne betingelserne
Man bør altid sammenligne betingelserne fra flere forskellige banker for at finde den bank, som kan tilbyde det billigste forbrugslån. Man kan med fordel benytte en uafhængig sammenligningstjeneste for forbrugslån og kviklån, da det kan spare meget tid, når man forsøger at få et overblik. Tjenesten er gratis og er til enhver tid opdateret, så man hurtigt kan se, hvilke banker, som tilbyder de mest attraktive lånebetingelser.

Sammenlign altid ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på forbrugslån, da disse informationer giver et billede af lånets reelle omkostninger og inkluderer alle renter og gebyrer, som lægges til lånet.

Det er helt uforpligtende at søge om lån uden sikkerhed. Hvis man sender en låneansøgning til 4 eller 5 af bankerne med de bedste betingelser på samme tid, så har man mulighed for at sammenligne helt konkrete lånetilbud. På den måde kan man vælge at takke ja til det forbrugslån, som har den laveste rente, og samtidig kan man styre udenom de dyreste. Bliver prisen for høj, kan du overveje refinansiering i eftertid.

Renten fastsættes individuelt
Banker, som tilbyder forbrugslån, fastsætter den endelige rente individuelt efter en samlet vurdering af låneansøgerens privatøkonomi. Der foretages en kreditvurdering af låneansøgeren, som fortæller banken, hvor stor risikoen er for, at personen vil misligholde lånet.

En lav risiko giver låneansøgeren en lavere rentesats på forbrugslånet, mens en høj risiko resulterer i en højere rente. To personer, som for eksempel vil låne 50.000 kr. med en løbetid på 5 år i den samme bank, kan opleve at få tilbudt helt forskellige renter på lånet. Personer med en høj indtægt og en lav tidligere gæld vil højst sandsynligt få et billigere lån end personer med en mellemindkomst, som har en højere tidligere gæld.

Bankerne benytter sig af forskellige kreditoplysningsbureauer for at få informationer om låneansøgerens økonomi blandt andet Experian og Bisnode. En dårlig kreditvurdering kan forbedres.

Derfor er kort løbetid vigtig
God kreditværdighed og sammenligning af de forskellige bankers ÅOP er vigtige for at finde det billigste forbrugslån på markedet. Du kan f.eks bruge forbrugslån.net.

Derudover bør man overveje at tilbagebetale lånet så hurtigt som muligt. Hvis man vælger en lang løbetid, betaler man renter og gebyrer på forbrugslånet over en meget længere periode, end man behøver. Dette resulterer i, at lånet bliver betydeligt dyrere, end hvis man forkorter løbetiden.