Overvågningsvideo fra fængslet: Her stikker narkobaronen af


Video fra overvågningskameraer i El Chapos fængselscelle.


Det tog 18 minutter, før fængselsvagter gik ind i den flygtede narkobaron Joaquin “El Chapo” Guzmans celle, efter de opdagede, at han var forsvundet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det oplyser den mexicanske indenrigsminister, Miguel Angel Osorio Chong, efter at myndighederne har offentliggjort optagelser fra en overvågningsvideo, der viser Guzman dukke sig ned bag afskærmningen til badeområdet i hans celle.

Han siger, at de fængselsvagter, der overvågede den berygtede “El Chapo”, omgående slog alarm, da det gik op for dem, at han ikke længere var i sin celle lørdag aften.


SE VIDEO: Få en tur gennem El Chapos flugt-tunnel

– Vagterne ankom (til cellen) 18 minutter senere, siger indenrigsministeren, efter han sammen med repræsentanter for ordensmagten mødtes med den mexicanske kongres’ sikkerhedsudvalg torsdag for at drøfte den spektakulære fangeflugt.

Anklagemyndigheden undersøger nu, om fængslets procedurer blev fulgt på korrekt vis, siger Osorio Chong.

Det er første gang, det bliver oplyst, hvor lang tid der gik, inden vagterne reagerede, efter Guzman var forsvundet gennem et tunnel gravet til brusenichen i cellen.

Foreløbig har myndighederne pågrebet 22 af fængslets vagter, der mistænkes for at have hjulpet den berygtede fange med at flygte.

Guzman, der som leder af det berygtede narkokartel Sinaloa er Mexicos mest magtfulde narkoforbryder, slap i sidste weekend ud af fængslet gennem en 1,5 kilometer lang tunnel.

Det er kun 17 måneder siden, at det lykkedes mexicanske marineinfanterister at pågribe Guzman.

Flugten har medført kritik af de mexicanske myndigheder og har rejst spørgsmål om, hvorfor den stærkt eftersøgte narkobaron ikke blev sendt til afsoning i USA, hvor fængslerne i langt højere grad er flugtsikret.

/ritzau/AFP