Ung mand død af at ryge syntetisk cannabis


Syntetisk cannabis under navnet MDMB, Spice eller K2. Arkivfoto


En 22-årig nordmand er død af at ryge syntetisk cannabis. I følge en politirapport døde den unge mand af at ryge det syntetiske cannabis MDMB også kendt som Spice eller K2 Det er det første kendte dødsfald efter indtagelse af Spice i Norge.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skriver Aftenposten

Den unge mand røg det syntetiske cannabis til en fest i den norske by Brasov. Han fik pludselig hjertestop og kunne ikke reddes.

I Rusland har det længe været et stort hit blandt unge. Stoffet bliver solgt helt legalt i butikker under navnet K2 eller Spice. Det har allerede kostet mange unge livet. Eksperter betegner det som mere farligt end heroin.


Syntetisk cannabis Spice.

Myndighederne i Rusland forsøger at forbyde det nye syntetiske hash-produkt. Men hver gang en ny kemisk formel bliver forbudt, så ændrer bagmændene lidt på formlen – så er det ikke ulovligt mere.

Spice bliver indtaget på samme måde som almindelig hash. Man ryger det i en lille pibe.

Når det nu ikke er ulovligt, så bliver det solgt frit i små festlige poser i flere butikker rundt om i Rusland.

Selv om Spice bliver solgt som et erstatning for hash, så er det meget farligt. Det er stærkt vanedannende og flere er døde af at ryge det.

Du kan ikke tænke klart og du kan ikke gå. Det er ligesom at være katastrofalt beruset, men der er også en panik og rædsel. Du begynder at svede, har heftig hjertebanken og føler sig syg, siger en spice-narkoman i Moskva.

Det er ikke kun i Rusland hvor man kan finde Spice. I USA og England er det også udbredt. Nu er det også kommet til Norden, hvor den 22-årig mand døde i Norge.