Anklage: Politimand gav fupbøder til fartsyndere


De kreative bødeopkrævninger fandt sted fra juni 2013 til februar 2014, hvor betjenten stoppede udenlandske færdselssyndere og fik dem til at betale bøder kontant. Arkivfoto


Mindst 16 gange har en sjællandsk politimand opkrævet færdselsbøder fra udlændinge for mange tusinde kroner for derefter at lægge kontanterne i egen lomme.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det mener Statsadvokaten, som nu har rejst tiltale mod politimanden for blandt andet underslæb, magtmisbrug og brugstyveri af en eller flere politimotorcykler og patruljevogne.

De kreative bødeopkrævninger fandt sted fra juni 2013 til februar 2014, hvor betjenten stoppede udenlandske færdselssyndere og fik dem til at betale bøder kontant.

Alt i alt har politimanden opkrævet bøder for 27.700 kroner og dertil kommer 4500 svenske kroner, som betjenten fik af en svensk bilist.

Den tiltalte var dog ikke alene om sit kriminelle foretagende, påstår anklagemyndigheden. For bag ham stod hans jævnaldrende kæreste.

Hun tilskyndede ham angiveligt til de ulovlige opkrævninger og i øvrigt fik del i udbyttet af bøderne. Kvinden er derfor også tiltalt i sagen.

En række gange i løbet af sommeren og efteråret 2013 sendte politimanden sms-beskeder til sin kæreste, hvor han nærmest i kodesprog fortalte, hvor mange penge han havde opkrævet. Det fremgår af anklageskriftet:

“Har en mand til 3 kilo slik”, “320 udenlandske kys, 2400 danske” og “har lige stoppet en polsk mand til et kilo”, skrev den tiltalte blandt andet.

Politimanden har fra sagens begyndelse pure afvist beskyldningerne, og det ændrer ikke på noget, at der nu er rejst tiltale i sagen.

– Han nægter sig fortsat skyldig, siger forsvarer Martin Cumberland, til Ritzau.

Den 35-årige mand er ansat ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Hvis han faktisk har fuppet sig til bøder, har han udnyttet en særlig mulighed for kontante bødebetalinger, som gælder for udenlandske trafikanter i Danmark.

Når udlændinge stoppes for at have kørt for stærkt eller for andre overtrædelser af færdselsloven, kan de få sagen ud af verden straks ved at betale kontant til betjenten. Det er dog meningen, at pengene skal ende i statskassen.

/ritzau/