Arkivfoto
I et kendt københavnsk advokatfirma er man overrasket over, at offentligheden har fået besked om, at filmproducenter kan have mistet 100 millioner kroner på grund af svindel.
Producentforeningen fortalte forleden sine medlemmer om den mulige svindelsag, og foreningen bekræftede oplysningen over for flere medier.
– Vi er målløse over, at man er gået ud med en pressemeddelelse om disse forhold, når vi havde aftalt, at der skulle være fortrolighed om forløbet, siger advokat Lars Halgreen, der er partner i advokatfirmaet Johan Schlüter til Ritzau.
– Det er meget besynderligt, tilføjer han.
Advokatfirmaet bortviste forleden en mangeårig partner. Hun har været direktør i selskabet Registrering Danmark ApS og beskyldes for at have stjålet filmselskabernes penge. Hun er samtidig blevet meldt til politiet.
– Vi har vedstået os det økonomiske ansvar for de kriminelle handlinger, der måtte være begået i Registrering Danmark, siger Lars Halgreen.
Men beløbets størrelse er der bestemt ikke enighed om. I en undersøgelse mener revisionsselskabet Deloitte, at der er uregelmæssigheder vedrørende cirka 100 millioner kroner.
– Det opfatter vi som et partsindlæg, siger Lars Halgreen om Deloittes undersøgelser.
Han fortæller, at spørgsmålet om tabets størrelse er genstand for en længere proces. Hvis de to parter ikke kan blive enige, skal der udpeges en opmand. Og dennes afgørelse kan i sidste ende indbringes for en voldgift, er det blevet aftalt.
Samtidig har foreningerne CAB, Filmkopi og Filmret, forladt samarbejdet med advokatfirmaet, der har måttet fyre 17 ansatte – hver tredje medarbejder – som følge af sagen.
Der er skabt en ny organisation, der skal sørge for, at personer og selskaber, der har rettigheder til film og tv-produktioner, får deres penge.
Sagens hovedperson har købt flere ejendomme på Sydsjælland og på Djursland, skriver Ekstra Bladet fredag.
Den særdeles hesteinteresserede advokat har dog ikke ønsket at udtale sig til avisen, der desuden kan fortælle, at der i det danske filmmiljø er opstandelse og vrede over sagen.
I Bagmandspolitiet, SØIK, overvejer man nu, hvor sagen skal efterforskes.
– Vi er inde i en visitationsproces, hvor det skal afgøres, om SØIK eller en politikreds skal behandle sagen. Det afgørende er sagens kompleksitet og omfang, siger vicestatsadvokat Per Fiig til Ritzau.
/ritzau/