Forsvarer for terrordømt: Vi slipper jo ikke af med ham


Arkivfoto


Mens anklageren er godt tilfreds, bebuder forsvareren umiddelbart efter dommen over Said Mansour, at han vil prøve at få sagen for Højesteret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Said Mansour – også kendt som Boghandleren fra Brønshøj – er onsdag i Østre Landsret som den første nogensinde blevet frataget sit danske statsborgerskab og udvist af landet for bestandigt.

Først skal han dog afsone en dom på fire års fængsel for at have støttet terrorisme, opfordret til drab på navngivne personer og overtrådt straffelovens såkaldte racismeparagraf.

Men her ender sagen formentlig ikke.

– Jeg vil indenfor de næste to uger sende en ansøgning til procesbevillingsnævnet om at få sagen behandlet ved Højesteret, siger Thorkild Høyer til Ritzau umiddelbart efter domsafsigelsen.

For ham – og Mansour – er det vigtigste spørgsmål at få prøvet ved landets højeste domstol fratagelsen af statsborgerskabet og udvisningen.

– Men vi vil også have en mildere straf. Fire år er meget voldsomt for en ytringsforbrydelse, siger han.

Østre Landsret har i dommen ikke taget stilling til, om Mansour i det hele tage kan sendes til Marokko.

– Det overlader man til udlændingemyndighederne at afgøre. Dem har alle jo tillid til. Bare ikke mig, siger forsvarsadvokaten spydigt.

Han mener i øvrigt ikke, at Mansour vil blive sendt til Marokko, der er kendt for at bruge tortur.

– Så vi slipper alligevel ikke af med ham. Han vil komme til at leve her på tålt ophold, mener Thorkild Høyer og påpeger, at Marokko har begæret ham udleveret, hvilket Justitsministeriet har afslået.

Anklagemyndigheden er omvendt godt tilfreds med onsdagens afgørelse.

– Vi er meget tilfredse, siger den ene af sagens to anklagere, Anders Larsson til Ritzau.

– Vi fik medhold i det vigtigste spørgsmål, nemlig spørgsmålet om udvisning, og så tager vi strafudmålingen til efterretning.

Under sagen havde anklagemyndigheden krævet Mansour idømt seks-syv års fængsel.

/ritzau/