Roskilde Festival bliver smeltende varm


Arkivfoto

Når det danske rockband The Minds of 99 onsdag aften slår den første akkord an og åbner Orange Scene på Roskilde Festival, bliver det formentlig under helt optimale vejrforhold.

Starten på det officielle musikprogram bliver nemlig akkompagneret af strålende solskinsvejr, varsler DMI.

- Det bliver dejlig varmt, konstaterer vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek.

Titusindvis af festivalgængere indtog allerede lørdag campingområdet på festivalen, og hvis de er ved at være trætte af temperaturen under teltdugen, kan det gå hen at blive nogle lange dage.

- I dag (onsdag, red.) kommer der en ret svag vind og masser af solskin med temperaturer oppe på 25 grader. Det er noget af det samme i morgen, hvor det nok lufter lidt mere, men stadig med flot solskinsvejr og 25 grader, siger Mogens Rønnebek.

Fredag bliver det endnu en tak varmere, og lørdag kulminerer det med temperaturer på omkring 30 grader. Om natten kan det også være helt op til 20 grader.

- Der bliver brug for at drikke noget vand... eller andre ting, lyder det fra Mogens Rønnebek med et smil på læben.

For dem, der tænker, at 30 grader lyder til at være for meget af det gode, kan man glæde sig over, at vinden vil lægge en dæmper på heden.

- Øresund og Køge Bugt, hvor vandet stadig er koldt, vil man kunne mærke. Man vil kunne føle en behagelig brise fra sydøst, siger meteorologen.

Mens nogle dele af landet lørdag aften kan blive ramt af regn- og tordenbyger, slipper Roskilde Festival-folket for nedbør, når Paul McCartney som et af de absolutte hovednavne spiller på Orange Scene klokken 22.00.

- I Roskilde er det først op ad søndagen, at der er risiko for byger, siger Mogens Rønnebek.

/ritzau/