48-årig mand idømt fire års fængsel for voldtægt og trusler


Arkivfoto

HELSINGØR: Den 48-årige Claus Hansen fra Slagelse er ved Retten i Helsingør blevet idømt fire års fængsel for flere voldtægter og trusler. Forholdene er begået mellem marts og juli i år. Claus Hansen har siddet varetægtsfængslet siden den 7. juli.

Claus Hansen blev dømt for ved to forskellige lejligheder at have voldtaget sin kæreste, en 51-årig kvinde fra Helsingør, ligesom han også har fremsat trusler mod hende. Manden blev endvidere dømt for at have fremsat trusler mod en 53-årig kvinde, samt en 29-årig mand.

Anklager Christina Schønsted mødte for Anklagemyndigheden i Nordsjælland og havde procederet for 5 ½ års fængsel, men retten fandt, at straffen skulle være fire år og frifandt endvidere den 48-årige mand for et voldtægtsforsøg mod den 51-årige kvinde, oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

– Retten havde en anden opfattelse af, hvordan strafudmålingen skulle være. Når jeg har haft mulighed for at læse dommen og præmisserne, vil jeg vurdere, hvorvidt dommen bør ankes, siger Christina Schønsted.