Drabsforsøg: Eftersøgt storebror anholdt


Gerningsstedet på Tagensvej den 7. februar


Københavns Politi anholdt torsdag en 28-årig mand, der har været eftersøgt siden et skyderi i februar på Tagensvej i København, hvor to mænd blev såret.

Like localeyes.dk på Facebook

Manden blev anholdt, da han kom kørende på Frederiksberg i en grå Skoda Superb, der også var efterlyst efter skyderiet, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Manden er sammen med sin lillebror sigtet for drabsforsøg. Han fremstilles fredag i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Lillebroren, der er 22 år, har siddet varetægtsfængslet siden marts. Han meldte sig selv, nogle uger efter at politiet havde udsendt en efterlysning med navn og billede på de to mænd, der ifølge politiet har en vis tilknytning til gruppen Brothas.

Den 28-årige storebror har politiet ledt efter med lys og lygte, indtil han blev anholdt torsdag ved 13.30-tiden. Politiet opdagede ham, da han kom kørende i den efterlyste bil.

– Når man arbejder intenst med en sag, har man ret til at være heldig en gang imellem, siger Steffen Th. Steffensen.

I bilen fandt politiet nøglen til en lejlighed på Frederiksberg, hvor betjente ved en ransagning fandt en skarpladt pistol.

– Der er tale om en pistol med kaliber 7.62 af samme type som den, der blev brugt ved skyderiet på Tagensvej. Vi undersøger nu, om det er det samme våben, siger Steffen Th. Steffensen.

Politiet karakteriserer drabsforsøget som koldblodigt. Det skete 7. februar om aftenen ved en Q8-tankstation.

Der blev affyret mindst otte skud ud gennem et bilvindue, da den grå Skoda kørte op på siden af en Mercedes med fem mænd i. To af dem blev ramt.

En 23-årig mand, der flere gange tidligere er blevet forsøgt dræbt på åben gade, blev ramt to gange i brystet og to gange i benene. Han overlevede imidlertid, da han var iført en skudsikker vest.

Det andet offer blev ramt i sin ene ankel.

/ritzau/