Kæmpe fund af narko: 200 kilo kokain gemt i udhulede ananas


Her ses hele fangsten på 200 kilo kokain.


Politiet i Spanien har beslaglagt 200 kilo kokain. Stoffet var gemt i udhulede ananasfrugter, der var blevet udskibet fra Mellemamerika, oplyser indenrigsministeriet i Madrid.

Like localeyes.dk på Facebook

De udhulede frugter med det narkotiske stof var anbragt i 10 forskellige skibscontainere, der var fyldt med ananas. De var sendt til den spanske havneby Algeciras.

– Blandt de tusinder af friske ananas i containerne fandt de (politiet red.) frugt, som var udhulet og udstoppet med narko, og de var blevet samlet og tildækket igen med en gul voks, som ligner farven på ananas, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

De mange ananas var blevet afsendt fra et ikke navngivent land i Mellemamerika til to virksomheder i Spanien: Den ene i Madrid og den andet i Sant Quirza del Valles nær Barcelona.

Begge virksomheder menes at være drevet af spanske statsborgere af colombiansk oprindelse.

Tre er anholdt efter beslaglæggelsen, og politiet udelukker ikke, at flere vil blive tilbageholdt.

Det er ikke første gang, at ananas bruges til at smugle kokain ind i Spanien og Europa. Sidste år beslaglagde politiet i Algeciras 2,5 ton kokain, der var gemt i ananas afsendt fra Costa Rica.

Det var en af de største narkobeslaglæggelser i Spanien nogensinde.

I de senere år er der blandt andet forsøgt indsmuglet kokain til Spanien i brystimplantater, i parykker og i gips på folk med brækkede ben.


De mange ananas var omhyggeligt udhulet, så der var plads til kokainen.

Kokainen var pakket i ruller, som passede ind i en ananas.

/ritzau/AFP