Brutalt juleoverfald: Så er der faldet dom – tre ud af fire fundet skyldige


Sådan så Nanna Skovmand ud efter, at hendes kæreste og hende selv blev overfaldet ved Enghavevej juleaften.


På vej hjem fra julemiddagen sidste år blev et københavnsk kærestepar angrebet med en tyk jernkæde på Vesterbro i København.

Like localeyes.dk på Facebook

Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer blev overfaldet af en gruppe unge mænd, og fredag eftermiddag har Københavns Byret kendt tre af dem skyldige i grov vold.

I alt var fire mænd – eller drenge – på 16, 17, 18 og 19 år tiltalt i sagen, men anklager Pia Simon formåede ikke at overbevise retten om, at den 18-årige medvirkede til overfaldet.

– Han er frifundet. Ingen har kunnet udpege ham på de ellers meget omfattende fotovisninger. Det er desuden bekræftet, at han havde været henne og købe sodavand, muligvis mens overfaldet fandt sted, siger retsformand Jens Stausbøll.

Ligesom den 18-årige erkender flere af de unge at have været til stede i forbindelse med overfaldet, men alle har de nægtet sig skyldige.

Blandt andet påstår den 19-årige, at han i modsætning til de andre forsøgte at stoppe forbrydelsen.

– Men selvom det ikke kan afvises, at han forsøgte at stoppe de andre, tillægges det afgørende betydning, at han ifølge Nanna Skovmand også deltog i overfaldet, siger Jens Stausbøll.

Sagens yngste deltager, en lille fyr på 16 år, fældes blandt andet af et foto, som en beboer i området har taget fra sit vindue. Også den 17-årige optræder på et billede fra stedet, ligesom begge sagens ofre har peget på ham som en af gerningsmændene.

Sagen har været under stor mediebevågenhed, da Nanna Skovmand i dagene efter overfaldet lagde billeder af sit forslåede ansigt på Facebook.

Billedet og den tilhørende tekst blev delt flittigt på sociale medier og skabte stor debat.

I retten forklarede Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer, at de blev overfaldet nær deres hjem.

I begyndelsen var det Mads Schøllhammer, der blev overdænget med spark og slag med en tyk kædelås, men siden gik gerningsmændene videre til den unge kvinde.

– Hver gang, jeg kiggede op, fik jeg et nyt slag med kæden, sagde hun i retten.

Der afsiges dom i sagen 22. juni.

/ritzau/