Foto fra 2013 af LArs Vilks i Malmø.
Sidste gang han var i Danmark var han et af målene for et terrorangreb, men den svenske muhammedtegner Lars Vilks er ikke bekymret over sikkerheden, når han på lørdag igen besøger København. Denne gang for at deltage i en konference om radikalisering og ytringsfrihed.
Det siger han i et interview med den svenske avis Kvällsposten.
Konferencen finder sted i Fællessalen på Christiansborg.
– Det er et vældigt sikkert sted, så det bliver ikke noget problem, siger Vilks til Kvällsposten.
– Nu er danskerne jo vågnet 100 procent, tilføjer han.
Lars Vilks var med til det debatarrangement på Østerbro, hvor Omar El-Hussein først dræbte filmmanden Finn Nørgaard for siden at angribe synagogen i Krystalgade og dræbe den frivillige vagt Dan Uzan.
– Det blev jo klart, at sikkerhedsforanstaltningerne ikke var tilstrækkelige. Trusselsbilledet har forandret sig siden den hændelse. Det har jo fremgået, at man blev taget på sengen der, siger Vilks til Kvällsposten.
Vilks forklarer, at han vil fortælle om, hvordan det er at leve under de omstændigheder, han har levet under, siden han i 2007 offentliggjorde en tegning af profeten Muhammed i skikkelse af en hund.
Siden da har han været under politibeskyttelse.
– Der findes stadig mange, som mener, at det er min skyld. Det er den slags, man må leve med, siger tegneren til Kvällsposten.
Arrangementet på Christiansborg har De Konservative som medarrangør. Partiets politiske ordfører, Mai Mercado, oplyser, at konferencen bliver gennemført, uanset om der er udskrevet valg eller ej.
– Måske bliver det midt i valgkampen – måske ikke. Under alle omstændigheder er emnerne mere aktuelle end nogensinde før, og med denne konference lægger vi op til at bryde med nogle af de vigtigste tabuer, vi har i dag, skriver hun på Facebook.
/ritzau/