Drama til melodi grand prix: To juryer diskvalificeret


Foto: Elena Volotova (EBU). Her ses Sveriges deltager, Måns Zelmerlöw som vandt Eurovision 2015.


En dramatisk udvikling har ramt det netop afholdte melodi grand prix. Efter showet lørdag aften i Wien er det nemlig kommet frem, at to juryer blev diskvalificeret under aftenens afstemning.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det drejer sig om juryerne fra Makedonien og Montenegro, der på opfordring fra konkurrencens uafhængige stemmeoptæller, revisionsfirmaet PwC, blev frataget sine stemmer.

Det fremgår på den officielle hjemmeside for det europæiske melodi grand prix, hvor der dog ikke gives nogen yderligere forklaring på de to diskvalifikationer.

– Udelukkelsen af de to juryer vil blive diskuteret yderligere på det næste gruppemøde i juni, lyder det på hjemmesiden.

Pointsystemet under grand prix’et foregår på den måde, at en ekspert-jury fra hvert land vægter halvdelen af vurderingen, mens landets seere vægter den anden halvdel.

Dermed fik Makedonien og Montenegro også lov til at tildele point under lørdagens festligheder. Det var dog udelukkende seernes stemmer, der gjaldt.

Det svenske bidrag løb med den endelige sejr ved årets melodi grand prix, der blev afholdt i Østrig. Sverige har dermed vundet konkurrencen i alt seks gange. Senest i 2012 med sangen “Euphoria”.

Det var den 28-årige Måns Zelmerlöw, der lørdag med sangen “Heroes” vandt efter en tæt afstemning, hvor svenskeren i sidste ende lagde afstand til Rusland, der endte på andenpladsen.

/ritzau/