Familietragedie: Dræbt kvinde havde anmeldt kæreste for vold


Arkivfoto


Allerede for en uge siden blev en 29-årig kvinde, som natten til lørdag blev dræbt af sin 30-årige kæreste, overfaldet af manden, der blandt andet tog kvælertag på hende.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Fredag i sidste uge gik hun til sin læge med kvælningsmærker på halsen og fortalte, at kæresten havde overfaldet hende.

– Lægen kalder også manden ind, og han lader sig frivilligt indlægge på psykiatrisk afdeling, fortæller politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

– Efter alt at dømme var han selv godt klar over, at han ikke havde det så godt, tilføjer han.

Mandag gik den polske kvinde så til politiet og anmeldte manden for vold.

– Og fredag formiddag bliver han afhørt og sigtet, forklarer Ole Henriksen.

Under afhøringen bekræfter manden kærestens anmeldelse, men vil ikke overfor betjentene give sin egen detaljerede forklaring om, hvad der var sket.

– Det er jo hans ret, så det fandt vi ikke noget mistænkeligt i, fastslår politiinspektøren.

Men sent fredag aften forlader han den psykiatriske afdeling på Thisted Sygehus, hvilket han kan, da han er frivilligt indlagt. Men personalet på sygehuset er tilsyneladende ikke trygt ved situationen, og ringer til politiet.

– Vi sender en patrulje af sted, men inden den når frem, ringer nogle naboer og fortæller, at hun ligger udenfor. Så er vi klar over, at det er meget alvorligt, fortæller Ole Henriksen.

Da politipatruljen når frem, finder den kvinden liggende død. Kæresten er forsvundet, og politiet når at efterlyse ham, inden han tidligt lørdag morgen bliver fundet i Tved Klitplantage, hvor han har hængt sig.

Umiddelbart mener politiinspektør Ole Henriksen ikke, at myndighederne kunne have gjort mere for at forhindre tragedien.

– Men når sådan noget sker, så ser vi jo internt på, om der er noget, som kunne være gjort anderledes, og om vi kan lære noget af det, der sket, siger han.

Det polske par havde en datter på otte år, som nu er overgivet til de sociale myndigheder.

/ritzau/