Varselsskud på Nørrebro: Betjente frygtede for deres liv


Dortheavej på Nørrebro kort efter politiet affyrede varselsskud.


To københavnske betjente blev onsdag eftermiddag så bange, at en af dem affyrede sin pistol som advarsel, da en stor gruppe unge stormede mod dem.

Efterfølgende blev flere personer anholdt for at have kastet sten og en lighter mod betjentene, men nu må politiet sande, at ingen af dem kan varetægtsfængsles.

Det fortæller central efterforskningsleder Henrik Vedel, efter at en dommer har valgt at løslade en 25-årig mand, som politiet havde sendt i grundlovsforhør.

– Der var ikke begrundet mistanke for, at han skulle ind og ruske tremmer, selvom vi synes, vi havde en god sag, siger Henrik Vedel.

Manden er sigtet for at kaste sten og for voldelig optræden overfor betjentene.

Også tre andre mænd er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, men deres sager rakte tilsyneladende ikke til en fremstilling i grundlovsforhør.

Den voldelige episode startede, da et par betjente rettede henvendelse til fem personer i en bil i Københavns nordvestkvarter.

Da chaufføren efter en kort biljagt standsede på hjørnet af Dortheavej og Peter Ibsens Allé, kom en gruppe på 25-30 unge pludselig løbende mod de to betjente.

Fra de løbende fløj blandt andet sten og en lighter, og først da en af betjentene affyrede et varselsskud, forsvandt de mange unge ind i moskeen på Dortheavej.

Her lykkedes det efterfølgende politiet at anholde en gruppe mænd, og det er fire af dem, der nu er sigtet i sagen.

/ritzau/