Anklager: Voldtægt på havnen var usædvanligt brutal


Arkivfoto. Politi foran Københavns Byret.


Med en kropstemperatur på angiveligt 24 grader blev en 23-årig kvinde bragt til Hvidovre Hospital efter et voldsomt voldtægtsforsøg sidste år i december på havnen i København.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I Københavns Byret gennemgår specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag – under den såkaldte procedure – beviserne i en sag, hvor en 34-årig mand er tiltalt for blandt andet voldtægt, drabsforsøg og grov vold.

Offerets legemstemperatur er noteret efter overfaldet, men anklagemyndigheden har ikke har fundet dokumentation for denne i journaler fra sygehuset.

Derfor er det usikkert, hvor nedkølet kvinden faktisk var.

– Men ingen, der har prøvet at være i ni grader koldt vand, kan være i tvivl om, at det er ekstremt koldt, siger Jakob Buch-Jepsen.

Der er ifølge anklageren ikke tvivl om, at kvinden var medtaget, da en ambulance kørte hende til sygehuset fra Marriott Hotel i København, hvor den 23-årige søgte hjælp tidligt om morgenen søndag 7. december.

– Vi har at gøre med noget meget brutalt, siger Jakob Buch-Jepsen.

Den unge kvinde var kort tid forinden blevet overfaldet, slået bevidstløs og forsøgt voldtaget i en skurvogn på Kalvebod Brygge.

Fra skurvognen slæbte den 34-årige tiltalte ifølge anklageren sit offer hen til havnekanten og kastede den alkoholpåvirkede kvinde i vandet.

Overfaldsmanden stod – hævdes det – passiv ved havnekanten og iagttog kvinden uden at hjælpe hende eller at tilkalde hjælp.

Dette udgør et forsøg på manddrab, påstår anklagemyndigheden.

En afrevet negl og adskillige blå mærker og hudafskrabninger i ansigtet, på kroppen, på arme og ben var de tydelige tegn på, at den unge kvinde havde været udsat for en voldsom behandling.

Der var huller i kvindens strømpebukser, og ridser på hendes sko indikerede, at hun var blevet slæbt hen ad jorden, lyder det fra anklageren.

Han forklarer, at en del af offerets læsioner kan stamme fra knytnæveslag og slag med en skruetrækker, der er fundet på stedet, men det er ikke sikkert, at det er tilfældet.

I skurvognen er der fundet blodlignende væske, og der er fundet dna fra den tiltalte.

Den 34-årige nægter sig skyldig.

/ritzau/