Folkemøde: Muhammed-tegninger kommer med


Her ses Anders Gravers Pedersen til en SIAD-march i Vejle den 27. april 2015.

Organisationerne Stop Islamiseringen af Danmark, SIAD, og Frit Danmark vil vise Muhammed-tegninger på dette års Folkemøde på Bornholm.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det skriver SIAD's formand, Anders Gravers Pedersen, i en pressemeddelelse, ifølge Jyllands-Posten.

- Vi gør det for ytringsfriheden, som er under angreb af jihadister, og fordi ytringsfriheden ikke kan gradbøjes, er Anders Gravers Pedersen citeret for at skrive i pressemeddelelsen.

Ifølge Anders Gravers Pedersen udstiller SIAD tegningerne for at "sætte gang i kludene" på Folkemødet.

De to organisationer vil ifølge Berlingske udstille billederne i Fremskridtspartiets telt til møder, der finder sted om mindre end en måned på Bornholm.

Der er tale om værker fra den amerikanske islamkritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne profeten Muhammed.

Konkurrence blev afholdt i Garland i Texas tidligere i denne måned. Den blev angrebet af to selvudråbte islamister, der påstod at have tilknytning til Islamisk Stat. De blev begge skudt under angrebet.

Ud over de kontroversielle tegninger ser Folkemødet ud til at få besøg af en strøm af profiler fra den politiske yderste højrefløj.

Herunder den hollandske islamkritiker Geert Wilders og det nationalistiske Gyldent Daggry og Danskernes Parti.

De mange kontroversielle deltagere på dette års folkemøde har blandt andet fået SF'eren Øzlem Cekic til at udtale stor kritik af arrangementet, ligesom flere andre politikere har udtalt, at de vil boykotte mødet.

Udmeldingen fra SIAD og Frit Danmark får nu også Marlene Borst Hansen (R) til at lufte sin tvivl om deltagelse på Twitter:

- Folkemødet udvikler sig desværre til ekstremist-møde. Langt fra Hal Koch. Begynder snart at overveje deltagelse, skriver hun.

/ritzau/