Skudoffer skifter forklaring: Gerningsmænd lignende nogle fra AK81


Gerningsstedet på Nørrebro den 9. februar 2014.


Det var to etniske danskere, som kørte i den sølvgrå VW Touran, hvorfra der blev affyret syv skud på åben gade i København en søndag i februar sidste år. Og de lignede medlemmer af Hells Angels-støttegruppen AK81.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Sådan lyder det fra målet for skyderiet, M, der mandag har afgivet sin forklaring i Retten på Frederiksberg, hvor en nævningesag om skyderiet er begyndt.

Men denne beskrivelse af gerningsmændene stemmer ikke overens med det, offeret tidligere har forklaret om sagen.

Umiddelbart efter skyderiet ringede det 24-årige offer nemlig til alarmcentralen og oplyste navnene på to personer, som ifølge ham stod bag skyderiet. Men det gjorde han efter eget udsagn på opfordring fra nogle venner.

– Inden jeg ringede til alarmcentralen, talte jeg med nogle kammerater, som er kriminelle, og som sagde, at jeg skulle sige, at det var D og A, siger han.

Dermed angav han en 30-årig mand, D, med tilknytning til banden Brothas, som er tiltalt i sagen, samt en anden mand, der også er sigtet, men endnu ikke tiltalt.

Mandag forklarer offeret i retten, at han aldrig før har mødt D. Tidligere har M dog over for politiet sagt, at han og D kender hinanden.

Der er flere detaljer fra skyderiet og forløbet før og efter, som M ikke kan huske.

Men han bekræfter, at han var alene i bilen, og at han kort før, der blev skudt mod hans bil, havde sat sin gravide kone og sit barn af.

Skyderiet fandt sted i krydset mellem Nordre Fasanvej og Ørnevej. Her kørte to mænd i en VW Touran op på siden af en mørk Mercedes, og der blev affyret syv skud.

Men patronerne blev standset af metaldele i bilen, og M, der kørte den mørke Mercedes, overlevede. Dagen efter blev den tiltalte anholdt.

Den 30-årige D er tiltalt for med syv skud at forsøge at dræbe den dengang 24-årige M. D nægter sig skyldig, men har endnu ikke villet udtale sig om skyderiet.

Sagen fortsætter frem til 27. maj, hvor dommen ventes at blive afsagt.

/ritzau/