Sigøjner-boss er ikke velkommen!


Gemi Levakovic gør sig til over for unge på Motalavej. Foto fra privatvideo


Store Bededags aften blev den kendte sigøjner, Gemi Levakovic også kaldet Sigøjner-bossen, anholdt i en lejlighed på Motalavej i Korsør. Han er sigter for at være i besiddelse af en ni millimeter pistol af mærket Walther P38. Meldingen om at sigøjner-bossen vil bosætte sig i området, har fået lokale kræfter til, at starte en underskrifts-indsamling imod hans skal flytte ind.

Like localeyes.dk på Facebook

Walther P38. Arkivfoto

Beboerne er bange for, at Levakovic familien vil have en dårlig indflydelse på områdets unge. Familiens indflytning kunne sætte boligområdet nogle år tilbage til dårligere tider. hvor der ofte var ballade og unge bøller satte dagsordnen for området.


Gemi Levakovic på Motalavej. Privatfoto

Local Eyes har set en videooptagelse af hvordan Gemi Levakovic optræder sammen med områdets unge. Han nyder nærmest en ‘rock-stjerne’ status blandt nogle af områdets unge. De unge som har optaget videoen ønsker ikke den bliver offentliggjort.


Gemi Levakovic gør sig til over for unge på Motalavej. Foto fra privatvideo

videoen viser Gemi Levakovic som står med en flok unge på Motalavej. Levakovic siger til de unge noget i retning af: Hvis I bliver tilbudt et arbejde, så sig nej.

International, velkommen to Copenhagen city – now here in Korsør. Do you wanna a job – Basta, siger Gemi Levakovic til de unge og griner.

Samtidig med at Gemi Levakovic siger ‘basta’ gør han et tydeligt afvisende tegn med armen. Hvilket kan fortolkes som en afvisning af arbejde. Levakovic er kendt for, at lade sig forsørge af det offentlige.

Boligområdet har i forvejen en nul-tolerance politik overfor kriminalitet, hvor boligområdet kan smide familier ud af deres boliger. Formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren, afventer dog en dom først, før der kan gøres brug af denne mulighed.

Vi ønsker på ingen måde en mand som Gemi Levakovic ind i vores bolig afdelinger. Vi ønsker at skabe trykke rammer for vores 7000 lejere. Vi arbejder lige nu sammen med vores jurister, for at se på hvilke muligheder vi har, da vi som udgangspunkt ikke kan nægte ham en lejlighed. Med vores nul-tolerance som vi indførte sidste år, har vi dog mulighed for at smide lejere ud, hvis der bliver begået alvorlige former for kriminalitet, som man må sige et skarpladt våben må betegnes som. Dog indebære nul-tolerance dog at, der skal falde en dom for alvorlig kriminalitet, før vi kan gøre brug af denne mulighed, udtaler formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren til Local Eyes.

Nyheden om den mulige nye beboer på Motalavej, fik også fædregruppen på Motalavej op på dupperne.
Vi har i fædregruppen afholdt møde angående Gemi Levakovic, og vi syntes det ville være rigtig skidt for vores kvarter, hvis en mand som ham bosætter sig her. Vi frygter at han vil kunne trække flere af de unge ud i kriminalitet, og det ønsker vi ikke. Kvarteret har nu været roligt gennem lang tid, og denne positive udvikling ønsker vi skal fortsætte, men med en mand som Gemi Levakovic, og den episode der har været, efter kun få dage i kvarteret, ser det ikke så godt ud. Vi har derfor snakket om, at starte en underskrift indsamling, i et håb om at forhindre han flytter ind i kvarteret, men det er noget vi skal arbejde videre med, udtaler Hussein Mouajjal formand for fædregruppen på Motalavej til Local Eyes.


Gemi Levakovic på Motalavej. Privatfoto

Levakovic familien har ifølge flere medier et langt synderegister bag sig. Selv mener Gemi Levakovic, at det er pressen der har skabt hans dårlige rygte og virkeligheden er en helt anden.

Fornylig ville Gemi Levakovic starte som rollemodel for de unge, men dette bliver nok ikke lige med det samme, da han igen er anholdt og sigtet for alvorlig kriminalitet.

Læs mere fra Motalavej og Korsør her

Vi har i dag talt med nogle af de unge i kvarteret, og her er meldingen klar. Vi ønsker ikke Levakovic i vores kvarter, siger flere af dem. ”Han skal være velkommen i vores kvarter, så længe han dropper den kriminelle løbebane. Vi har fået mere ro i vores kvarter, og sådan skulle det gerne fortsætte. Vi er som en stor familie på motalavej, og hjælper og støtter hinanden , så vi har ikke brug for mere dårlig omtale , og det skal ikke ødelægges af en mand som ham, han skal bare blive væk , så enkelt er det ! siger Sammy Nielsen fra Motalevej”.

Local Eyes/Lasse Antonsen.