Politichef: Vi skal lære af terrorangreb


Politiet er godt tilfreds med evalueringen over deres indsats under terrorangrebene i København d. 14. og 15. februar.

Politiet ydede en god indsats i forbindelse med terrorangrebene mod Krudttønden og synagogen i København 14. februar.

Like localeyes.dk på Facebook

Det udtaler Rigspolitiets chef, Jens Henrik Højbjerg, i forbindelse med, at Rigspolitiet onsdag offentliggjorde en evaluering af forløbet.

LÆS OGSÅ: Politiet bevogtede først synagoge efter fire timer
- Jeg er godt tilfreds med den samlede indsats, og den viser, at vi har sat organisationen rigtigt op, siger han til Ritzau.

- Vi har lavet en rapport, hvor vi meget åbent fremlægger forløbet og har fokus på forbedringspotentialet, fortsætter han.

Af rapporten fremgår, at der gik næsten fire timer fra skyderiet ved Krudttønden til synagogen, hvor der fandt en konfirmation sted, blev bevogtet. Den lange tid blev onsdag kraftigt kritiseret af justitsminister Mette Frederiksen (S).

- Det burde være sket væsentligt hurtigere, og vi vil nu vurdere, hvad der kan gøres, siger rigspolitichefen, der peger på, at man med skyderierne i København pludselig stod over for en helt anden slags gerningsmand, end politiet er vant til.

- De koncepter, vi hidtil har arbejdet efter, har virket, og vi har gennem årene afværget en række forsøg på terror.

- Men her har vi mødt en gerningsmand, som optrådte på en anden måde, end vi har set før. Han var klar til at risikere sit eget liv, og det er noget, som vi kommer til at arbejde med fremover, siger Jens Henrik Højbjerg.

Rapporten opremser 10 fokuspunkter i kølvandet på terrorangrebet, blandt andet bevogtnings- og beskyttelseskoncepter, operativ styring og efterforskningsredskaber.

Siden terrorangrebene i Norge i 2011 har politiet arbejdet på at styrke beredskabet i forbindelse med terrorangreb, så på flere af de ti fokuspunkter har man allerede gjort sig overvejelser.

- Vi er meget langt fremme og flere af punkterne kan implementeres hen over efteråret, fastslår Jens Henrik Højbjerg.

/ritzau/