På de mange timers videooptagelser kunne politiet se, hvordan indbrudstyvene flere gange kørte afsted i den stjålne Audi om natten for så at komme tilbage igen nogle timer senere.
En gruppe indbrudstyve er blevet fældet af deres eget overvågningskamera. De var åbenbart bange for ubudne gæster, så de havde placeret overvågningskameraer på det hus hvor tyvene holdt til. Overvågningsvideoerne er kommet i politiets hænder.
Politiet skriver følgende i en pressemeddelelse:
En gruppe indbrudstyve fra Aarhus-området ville gerne arbejde i fred for politiet, da de i marts sidste år indlogerede en stjålen Audi på en bekendts landejendom i Hedensted. Audi’en skulle bruges til at køre til og fra de huse og virksomheder, hvor gruppen havde planer om at begå indbrud. Og måske var det for at undgå at få uanmeldt besøg af politiet, at der blev opsat adskillige overvågningskameraer og alarmer på ejendommen, ligesom indbrudsgruppen havde gjort det svært for politiet at lokalisere den stjålne Audi.
Men politiet har andre metoder, og i foråret sidste år lykkedes det politiet at finde frem til, hvor den stjålne Audi var placeret og lave en hemmelig ransagning på landejendommen – uden om alarmsystemer og overvågningskameraer. Her fandt politiet adskillige koster, primært designmøbler, samt den harddisk, der indeholdt de seneste tre måneders optagelser fra ejendommens egne overvågningskameraer.
Omfattende videomateriale.
På de mange timers videooptagelser, hvoraf et sammenklip på 1½ time blev afspillet i retten, kunne politiet se, hvordan indbrudstyvene flere gange kørte afsted i den stjålne Audi om natten for så at komme tilbage igen nogle timer senere. Sammenholdt med såkaldte masteoplysninger opsnappet fra Audi’en, når den var ude at køre, de fundne koster og modtagne anmeldelser om indbrud fra virksomheder og privatpersoner flere steder i Jylland, kunne politiet herefter fastlægge at gruppen stod bag fire indbrud hos private, heraf etforsøg på indbrud, samt syv indbrud i virksomheder, herunder tre forsøg på indbrud, i perioden fra marts til juni 2014.
Det var altså indbrudstyvenes egen videoovervågning, der endte med at være det afgørende bevismateriale i sagen, og 24. juni 2014 kunne politiet så anholde de tre personer, der menes at stå bag de syv indbrud og fire indbrudsforsøg.
De tre mænd, der alle er fra Aarhus-området, blev i går ved retten i Aarhus dømt i sagen. Den 30-årige hovedmand i sagen, der menes at have deltaget ved alle indbruddene, fik 2½ års fængsel og blev med det samme varetægtsfængslet. De to øvrige, på henholdsvis 33 år og 26 år, fik hver 1½ års fængsel. Alle tre bad om betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommene.
Den 26-årige sidder allerede varetægtsfængslet i en anden sag, mens den 33-årige ikke var mødt op til domsafsigelsen, hvorfor han blev anholdt i aftes og i formiddag fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Retten i Aarhus har dog i dag fastslået, at betingelserne for at varetægtsfængsle den 33-årige ikke var tilstede med den begrundelse, at der ikke er bestemte grunde til at tro, at den 33-årige på fri fod vil begå indbrudskriminalitet.
1 års fængsel for at lægge hus til
Den sidste dømte i sagen er den 37-årige ejer af landejendommen ved Hedensted. Han fik en dom på 1 års fængsel for hæleri og for medvirken til indbrud og tyveri, ved at have stillet sin ejendom til rådighed for de tre indbrudstyve. Den 37-årige har ikke aktivt deltaget i nogen indbrud, mens dømmes alene for at have bistået de tre indbrudstyve. Den 37-årige ankede dommen på stedet.
Politiet mener at indbrudsgruppen har arbejdet meget organiseret og formentlig på bestilling fra andre. Målet har primært været designmøbler og -lamper fra virksomheder og privatboliger, som bagmændene havde udset sig – blandt andet via boligannoncer.
– Det bekræfter vores formodning om, at indbrudstyvene bruger billederne fra købs- og salgsannoncer til at planlægge deres næste indbrud, hvis de kan se, der er designmøbler, eller andre værdifulde effekter, at komme efter. Så det er nok en god ide at have sig det for øje, når man offentliggør billeder af sit hjem i forbindelse med et hussalg, siger anklager ved Østjyllands Politi Philip D.D. Møller
Politiet har endnu ikke afklaret, hvem kosterne er blevet afsat til, men vurderingen er, at der er stjålet koster for godt 900.000 kroner. Dertil kommer værdien af den stjålne Audi på godt 500.000 kroner. Politiet har dog ikke kunnet fastslå, at det er de dømte, der har stjålet Audi’en, så i det forhold er de kun blevet dømt for hæleri af særligt grov beskaffenhed. De fire mænd er desuden dømt til at betale en kollektiv erstatning til forsikringsselskaberne på 400.000 kr.