Ulv dræber rådyr nær beboelsesområde


De døde rådyr er blevet fundet i Kolding Skov, der løber fra udkanten af byen ind til centrum, hvor den kaldes Marielundskoven. Arkivfoto


Tre rådyr er døde den sidste måned tæt ved Kolding i områder, der er tæt på beboelser. Nu kan Kolding Kommune bekræfte, at det er en ulv, der har dræbt de tre dyr. Det oplyser TV2 og DR.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

De døde rådyr er blevet fundet i Kolding Skov, der løber fra udkanten af byen ind til centrum, hvor den kaldes Marielundskoven.

Det har fået borgmesteren i Kolding, Jørn Pedersen (V), til at indkalde til borgermøde ifølge TV2 Syd. Kommunen har ifølge den regionale tv-station taget kontakt til blandt andet børneinstitutter, der grænser op til skoven.

Borgmester Jørn Pedersen betegner det som “fascinerende”, at ulven efter knap 200 års fravær er tilbage i Danmark.

Men han anerkender, at nogle mennesker føler sig utrygge ved ulven, selv om eksperterne nedtoner faren og peger på, at risikoen for angreb er forsvindende lille.

– En del mennesker nærer en instinktiv frygt for ulven. Den skal vi naturligvis anerkende. Derfor har vi med det samme taget kontakt til Naturstyrelsen for at høre, hvordan vi som kommune skal forholde os, siger han.

– Vi har også allerede aftalt at holde et informationsmøde, hvor eksperter fra Naturstyrelsen kommer og fortæller om ulven og svarer på spørgsmål fra borgerne. Jeg håber, et sådant møde kan være med til at aflive nogle myter.

Efter at have snakket med eksperterne i Naturstyrelsen er det dog kommunens budskab, at der ikke er nogen grund til at være bange for at tage på skovtur.

/ritzau/