Skyderi i Field’s kan være hævn for drabsforsøg i Herlev


Onsdag eftermiddag blev der sendt flere ambulancer til Fields


Det blodige opgør i indkøbscentret Field’s på Amager onsdag kan muligvis kædes sammen med et skyderi i Herlev forleden aften.

En af de unge, der sigtes for drabsforsøg i indkøbscentret, skal være bror til den 21-årige mand, der blev livsfarligt såret i Herlev, erfarer Ritzau.

Dermed kan noget tyde på, at onsdagens voldelige konfrontation, hvor to grupper ifølge politiet afgav skud mod hinanden, var en hævnaktion.

I Dommervagten torsdag kræver politiet i alt otte unge mænd varetægtsfængslet. Fem skal tilhøre den ene gruppering, mens der er tre i den anden.

To i den sidstnævnte gruppe blev ramt under skyderiet, som udspillede sig i parkeringskælderen under indkøbscentret.

I Field’s var begge grupper bevæbnet med skydevåben, og der blev afgivet skud fra begge sider, lyder en foreløbig vurdering fra politiet.

I Herlev blev der sent onsdag aften i sidste uge affyret skud mod en bil i boligområdet omkring Peberhaven og Persillehaven.

Klokken 23.20 11. marts fik politiet en anmeldelse om, at der var affyret skud.

I bilen befandt sig tre personer, og den ene, en mand på 21 år, blev ramt. Umiddelbart var han i livsfare, men hans tilstand blev stabiliseret, har politiet tidligere oplyst.

Og blandt de unge, der deltog i skyderiet i indkøbscentret, var altså tilsyneladende en bror til den 21-årige.

Midt på eftermiddagen torsdag står det klart, at de fem, der først blev stillet for en dommer, alle er blevet varetægtsfængslet i 13 dage. Samtlige fem skal være isoleret fra andre.

Senere kommer turen til tre andre anholdte. De otte er i alderen fra 17 til 26 år.

/ritzau/