Koldblodigt drabsforsøg: Efterlyst mand melder sig selv


I kølvandet på drabsforsøgene, der fandt sted 7. februar ved en Q8 tankstation på Tagensvej, valgte politiet at offentliggøre billeder og identiteter på den 22-årige og hans 28-årige bror.


Efter flere ugers efterforskning er det lykkedes politiet at anholde en 22-årig mand, der sammen med sin bror mistænkes for at stå bag to drabsforsøg i København.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I kølvandet på drabsforsøgene, der fandt sted 7. februar ved en Q8 tankstation på Tagensvej, valgte politiet at offentliggøre billeder og identiteter på den 22-årige og hans 28-årige bror.

– Den yngste henvendte sig selv tirsdag middag på politistationen med sin advokat, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Manden nægter sig skyldig.

Storebroren er stadig på fri fod, men politiet håber nu, at også han beslutter at melde sig selv. Han har kort, sort hår og er almindelig af bygning.

Ved onsdagens grundlovsforhør valgte en dommer at varetægtsfængsle den 22-årige i 27 dage.

Han er sigtet for at affyre mindst otte skud mod en bil og såre to mænd.

Det ene af ofrene er en 23-årig mand, der flere gange tidligere i december og januar er blevet forsøgt dræbt på åben gade i København.

Den 23-årige var iført en skudsikker vest. Derfor overlever han, selv om to skud ramte ham i brystet, lyder det fra Københavns Politi.

Han blev også såret i benene, mens det andet offer blev ramt i sin ene ankel.

– Drabsforsøget var koldblodigt, og det er klart, at vi hurtigst muligt skal have fjernet personer, der finder det i orden at skyde med skarpt i København, har Steffen Thaaning Steffensen tidligere udtalt.

Politiet mener, at den 28-årige storebror var chauffør, da hans 22-årige lillebror affyrede sit våben ud af vinduet fra en grå Skoda Superb mod en Mercedes, hvori de to ofre og tre andre befandt sig.

Ifølge politiet har de to brødre marokkansk afstamning. De har desuden en vis tilknytning til gruppen Brothas. Vreden mod den 23-årige bunder i noget “internt fnidder,” lyder det.

/ritzau/