Narko-sag: Betjente beskyldt for at lyve


Betjentene er sigtet for at have udfærdiget en politirapport med fiktivt indhold. Arkivfoto


To betjente fra Københavns Politi mistænkes for at have skrevet en politirapport med bevidst urigtige oplysninger i en større narkosag.

Like localeyes.dk på Facebook

Betjentene er blevet sigtet for at have overtrådt straffeloven, bekræfter Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

– De er sigtet for at have udfærdiget en politirapport med fiktivt indhold, siger Kirsten Dyrman, direktør i politiklagemyndigheden, til Ritzau.

Rapporten skulle forklare, hvordan det gik til, at nogle betjente kunne afsløre to kilo amfetamin i en bil på en parkeringsplads ved Glostrup Storcenter i november 2013.

Angiveligt ville betjentene med den urigtige rapport dække over, at de i virkeligheden havde fået et tip fra en meddeler i det kriminelle miljø.

Nu skal Statsadvokaten i København afgøre, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod de to betjente. De nægter sig skyldige.

Sigtelsen er rejst efter to paragraffer i straffeloven – om at afgive urigtig erklæring og om embedsmisbrug.

De københavnske betjente overgav narkosagen til Københavns Vestegns Politi, men her fattede man mistanke til forløbet.

Den hemmelige kilde fik betaling af Københavns Politi for sit tip. Men siden er der rejst alvorlig tvivl om hans rolle.

Faktisk var det politiets kilde, der havde bestilt de to kilo, har en af de tre mænd, som senere blev dømt, sagt.

Politiets kilde beskyldes for at have presset og truet sig til leverancen. Således skal han have sagt, at han ville skyde den ene af mændene, og at denne skulle betale en dummebøde på 45.000 kroner til en bande.

I en dom har Retten i Glostrup i marts sidste år fastslået, at det er muligt, at retsplejeloven blev overtrådt. Det kan ikke afvises, at hjælperen reelt var ulovlig agent, fordi han skabte eller i hvert fald forøgede forbrydelsen.

Derfor blev straffene til de tre dømte sat ned i forhold til det normale.

Om efterforskningen var ulovlig, skal Statsadvokaten i København også tage stilling til, oplyser Kirsten Dyrman i Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

/ritzau/