– Vi har fundet så meget, at vi umuligt kan nå at tælle det hele op lige med det første. Det er umiddelbart den hidtil største sag om organiseret dopingkriminalitet i Danmark, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi. Arkivfoto
Med en fangst på over et ton doping tog Københavns Politi torsdag fat på danmarkshistoriens største dopingsag. Det er et direkte resultat af en ny, strammere lov, skriver Politiken.
– Vi har fundet så meget, at vi umuligt kan nå at tælle det hele op lige med det første. Det er umiddelbart den hidtil største sag om organiseret dopingkriminalitet i Danmark, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi til Politiken.
Han oplyser samtidig, at de to anholdte mænd bliver fremstillet i et grundlovsforhør tidligt fredag morgen.
Mændene på henholdsvis 40 år og 25 år blev anholdt i en større aktion torsdag formiddag. Efter ransagning af yderligere mindst syv adresser på Sjælland var betjente i gang med at fylde en lastbil med anabole steroider.
Den historisk store sag er en direkte konsekvens af, at Folketinget i begyndelsen af 2014 hævede strafferammen fra to til seks år.
Det skete efter en række kritiske artikler i Politiken, der blandt andet kortlagde en omfattende illegal handel med anabole steroider på internettet og fortalte, hvordan unge mennesker sætter livet på spil som følge af et dopingmisbrug.
Med den højere strafferamme fik politiet mulighed for blandt andet at aflytte telefoner i efterforskningen af en dopingsag.
– Det har givet os en ny værktøjskasse, og det er kun takket være den, at vi har kunnet løfte den her sag, siger Steffen Thaaning Steffensen til avisen.
Han oplyser, at de to anholdtes illegale forretninger er foregået på nettet i både åbne og lukkede fora.
Anti Doping Danmark er glad for, at lovstramningen har haft umiddelbar effekt.
– Det er altafgørende i kampen mod doping, at vi får stoppet tilstrømningen af de her stoffer til landet, siger konstitueret direktør Christina Friis Johansen til Politiken.
Hun glæder sig over, at “politiet er begyndt at prioritere det her område og nu har bedre redskaber til at afsløre dopingbagmænd”.
/ritzau/