Politi samler krisestab efter Vilks-skyderi


Tv-optagelser fra gerningsstedet ved Krudttønden på Østerbro.

De relevante myndigheder er lørdag aften samlet for at koordinere indsatsen efter skyderi mod et debatarrangement på Østerbro i København.

Like localeyes.dk på Facebook

Københavns Politi har oplyst, at man efterforsker skyderiet som en terrorhandling.

- Det eneste, jeg kan sige fra Rigspolitiets side, er at vi har indkaldt den Nationale Operative Stab, siger kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen til Ritzau.

Den Nationale Operarative Stab (NOST) er det forum, hvor de forskellige myndigheder koordinerer indsatsen ved større hændelser, for eksempel terrorhandlinger.

LÆS OGSÅ: Terror i København: Flugtbil fundet på Østerbro
LÆS OGSÅ: Tidligere PET-chef: Politiet slår jernring om København
Staben består af repræsentanter fra en fast række myndigheder. Ud over Rigspolitiet deltager Politiets Efterretningstjeneste, Beredskabsstyrelsen, Værnsfælles Forsvarskommando, Forsvarets Efterretningstjeneste og Sundhedsstyrelsen.

Forsvaret oplyser til Ritzau, at man i forbindelse med den igangværende politiindsats stiller ressourcer til rådig for politiet, for eksempel i form af fly og mandskab.

Også i hverdagen bidrager forsvaret med ressourcer til politiet, for eksempel i forbindelse med eftersøgninger. I hvilket omfang forsvaret lørdag har bidraget til eftersøgningen af den eller de formodede gerningsmænd, vil forsvaret ikke oplyse.

/ritzau/