Derfor strandede kaskelothvalen ved Fanø


De her store kaskelothvaler kan godt blive lidt forvirrede, når de svømmer i Nordsøen. De har brug for meget vand omkring sig, og hvis de kommer for tæt på kysten, risikerer de desværre at strande


Man har endnu ikke fundet dødsårsagen hos den store kaskelothval, der onsdag blev fundet ved Sønderho på Fanø. Alligevel har Ulrik Lorenzen, der er skovrider i Naturstyrelsen, et bud på, hvorfor hvalen kan være endt på land.

Like localeyes.dk på Facebook

– De her store kaskelothvaler kan godt blive lidt forvirrede, når de svømmer i Nordsøen. De har brug for meget vand omkring sig, og hvis de kommer for tæt på kysten, risikerer de desværre at strande, siger han til Ritzau.

LÆS OGSÅ: En 12 meter hval er strandet ved Fanø
Det var borgere fra Fanø, der onsdag morgen opdagede den døde hval og derefter kontaktede Naturstyrelsen. I løbet af torsdagen har fire traktorer forsøgt at skubbe den store hval i land, efter at det viste sig, at det ikke kunne lade sig gøre at trække den.

Ulrik Lorenzen oplyser, at hvalen torsdag eftermiddag stadig ikke er skubbet helt op på land, men at man forventer, at den er på plads og klar til partering i løbet af torsdag aften eller fredag.

Onsdag var der snak om, at der kunne være en række museer, der muligvis ville have interesse i at bevare hvalens skelet. Det bliver dog ikke til noget, oplyser Ulrik Lorenzen.

– Det er en dyr proces, der koster omkring en million kroner, og museerne har allerede de skeletter, de vil have.

– Nu bliver hele hvalen parteret og destrueret, siger han.

/ritzau/