Skoleleder i julevanvid: Truede med at klippe tissemænd af elever uden nissehue


Modelfoto


Alle på skolen skal have nissehue på, ellers skal det straffes. Skolelederen gik så vidt, at han talte om at klippe tissemændene af to drenge, som ikke havde nissehuer på

Julevanviddet skete i følge to vidner på Strandmølleskolen i Assens i december. Vidnerne fortæller til DR Fyn, hvordan en morgensamling kort før jul endte med, at skolelederen fik to drenge fra de yngste klasser til at tage tøjet af.

Drengene havde forsømt at medbringe den påkrævede nissehue og blev kaldt op på scenen, hvor de skulle placere sig i hver sin affaldssæk.

Efterfølgende tog skolelederen drengenes trøjer af, ligesom de også skulle smide bukserne, og på et tidspunkt stak lederen en saks ned i sækkene, mens han talte om at klippe drengenes tissemænd af.

Til sidst blev drengene sendt ud af sækkene, så de stod foran lærere og elever kun i underbukser.

Næstformanden for skolens bestyrelse Thomas Hald bekræfter, at episoden har fundet sted.

– Det er rigtigt, at det er sket, og den form for humor tager vi fra bestyrelsens side naturligvis afstand fra, siger han til DR Fyn.

Sagen har været drøftet på et bestyrelsesmøde, og skolelederen har undskyldt episoden over for de involverede.

Næstformanden afviser, at der vil komme yderligere konsekvenser for skolelederen.

– Han har trådt ved siden af, og det ved han godt, lyder meldingen.

Ifølge DR Fyn har flere forældre dog valgt at kontakte Børns Vilkår om sagen, og her er man ikke tilfreds med skolens reaktion.

– Der er nogle børn, som er blevet krænket og truet, vurderer Bente Boserup, som leder organisationens vejledning.

– I den situation får børnene og deres familie ikke nogen former for hjælp, fordi alle kræfter bliver brugt på, at systemet lukker sig om sig selv, og at man tager hensyn til de voksne frem for børnene, uddyber hun.

Børns Vilkår har opfordret forældrene til at melde sagen til politiet, og hændelsen på skolen kan være i strid med straffeloven, vurderer en jurist.

– Det kan være blufærdighedskrænkelse. Det kræver, at der er en seksuel undertone af en hvis karakter. Men handlingerne kan også være ærekrænkende, siger Birgit Feldtmann, som forsker i strafferet ved Syddansk Universitet, til DR Fyn.

/ritzau/