E-mail til ansatte: Jyllands-Posten hæver sikkerheden


Arkivfoto


Jyllands-Posten har skærpet sikkerheden efter massakren mod magasinet Charlie Hebdo onsdag i Paris, hvor 12 personer er blevet dræbt.

Like localeyes.dk på Facebook

Det fremgår af en e-mail til de ansatte.

Ritzau erfarer, at der i den kortfattede besked til de ansatte står, at man har hævet sikkerheden på redaktionerne både i Viby og i København.

Ifølge MediaWatch har politiet patruljeret omkring avisens hovedkvarter i Viby syd for Aarhus onsdag efter angrebet.

Jylland-Posten ønsker ikke at kommentere sagen over for Ritzau.

I snart 10 år har der været omfattende sikkerhedsprocedurer på avisens redaktioner i både Viby og i København.

I en leder onsdag skriver Jyllands-Posten om angrebet i Paris:

– Charlie Hebdo var et af de magasiner, der solidariserede sig mest med Jyllands-Posten, da Muhammed-krisen var på sit højeste. Det har vi ikke glemt.

– Her på Jyllands-Posten føler vi stærkt med vore kolleger i Paris. At skulle praktisere det frie, uforfærdede ord, mens man trues på livet, kan undertiden være som at agere i en ond drøm.

Det franske magasin, som onsdag blev angrebet af tre bevæbnede gerningsmænd, har tidligere bragt tegninger af profeten Muhammed, efter at den danske avis i 2005 trykte 12 sådanne satiriske tegninger i avisen.

I 2006 bragte magasinet en række karikaturtegninger af profeten, hvoraf to af dem var tegninger fra Jyllands-Posten.

Ugemagasinets kontorer har tidligere været udsat for et brandattentat, efter at bladet var udkommet under navnet “sharia Hebdo” i en udgave, som redaktionen hævdede, at profeten Muhammed havde været “gæsteredaktør” på.

/ritzau/AFP