Antallet af gaderøverier er halveret


Særligt uddannede betjente samler oplysninger og laver profiler med hensyn til gerningssted, gerningsmænd og ofrene. Arkivfoto


Antallet af gaderøverier i København er i år halveret i forhold til sidste år – og årsagen er især en mere analytisk arbejdsmetode i politiet, fortæller en chef i ordensmagten.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I de senere år er stadig flere blevet frarøvet penge og mobiltelefoner på gaderne i hovedstaden.

Kurven har år for år vokset sig mere og mere dyster, og tallet nåede sidste år op på 1067 anmeldelser.

Men i år er der indtil nu registreret blot 529 tilfælde, oplyser politiinspektør Poul Kjeldsen.

– Vi arbejder nu med en langt mere analytisk tilgang til problemet, siger han, der er chef for efterforskningen på de tre politistationer i København, City, Bellahøj og Amager.

Særligt uddannede betjente samler oplysninger og laver profiler med hensyn til gerningssted, gerningsmænd og ofrene.

– Det giver et mere nuanceret billede af udviklingen, siger Poul Kjeldsen.

Politiet kigger på belysning og andre særlige forhold. Hvis der for eksempel har været røverier nær en bestemt hæveautomat, tager politiet kontakt til banken for at undersøge, om der kan gøres noget præventivt.

Succesen skyldes blandt andet, at betjentene hurtigt reagerer, hvis der et bestemt sted sker flere røverier end tidligere.

På en ellers fredelig vej på Frederiksberg opstod en serie tilfælde. Efterforskningen viste, at ofrene var blevet lokket til af en annonce om salg af en vare.

Da de kom for at købe, blev de i stedet truet med kniv og overfaldet.

Røverne havde udvalgt sig stedet, fordi de kunne overvåge det blandt andet fra en togstation, viste det sig.

Langt de fleste ofre er dog berusede drenge eller unge mænd i alderen fra 14 til 25 år, som overfaldes, når de er alene på vej hjem efter en bytur.

Civilklædte betjente til fods eller på cykel samt et godt samarbejde med Københavns Kommune er en del af baggrunden for den positive udvikling, lyder det fra Poul Kjeldsen.

/ritzau/