Københavnsk boligforening afviser forlig i betændt sag


Ifølge boligforeningen er konsekvensen af, at grundene ikke må stige i værdi, at Grøndalsvænge har mistet knap 400 millioner kroner i andelsværdi, hvilket svarer til omkring en million kroner per husstand.


Striden mellem Københavns Kommune og andelsboligforeningen Grøndalsvænge ser ikke ud til at blive begravet foreløbig.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Tirsdag har beboerne stemt nej til et forlig med kommunen, og det kan betyde, at sagen ender i retten, lyder det i en pressemeddelelse fra boligforeningen.

– Vi forventer, at kommunen nu vil stævne Grøndalsvænge, siger Kim Erdmann, der er formand for Grøndalsvænges økonomiudvalg.

– Det her scenarie kan stadig afværges, hvis kommunen beslutter sig for at give Grøndalsvænge et tilbud, vi ikke kan sige nej til. Men det opfatter jeg ikke som sandsynligt, fortsætter han.

Sagen drejer sig om, hvorvidt grundene på Grøndalsvænge i det nordvestlige København må stige i værdi i takt med den offentlige vurdering. Det må selve grundene ifølge kommunen ikke, da det strider imod en såkaldt servitut på området. Det er kun selve bygningerne, der må stige i værdi.

Fra marts 2004 og 10 år frem har boligforeningen ellers tilladt, at priserne på grunde og bygninger steg i takt med den offentlige vurdering.

Ifølge boligforeningen er konsekvensen af, at grundene ikke må stige i værdi, at Grøndalsvænge har mistet knap 400 millioner kroner i andelsværdi, hvilket svarer til omkring en million kroner per husstand.

Bestyrelsen havde på forhånd opfordret beboerne til at stemme for forliget. Det var der 164, der gjorde, mens 196 vendte tommelen nedad.

– Grøndalsvænges beboere ville ikke acceptere forliget, primært på grund af kommunens vedholdende og urimelige krav om forbud mod fortjeneste på grunde i Grøndalsvænge, siger Kim Erdmann.

Sagen har ført til en række retssager mellem købere og sælgere af andele i foreningen.

Grøndalsvænge vil nu oplyse kommunen om, at forliget er blevet afvist.

Københavns Kommune har endnu ikke kommenteret tirsdagens afstemning.

/ritzau/