Ingen vinter i sigte: Ugen slutter måske med efterårsstorm


Arkivfoto


Sneen lader vente på sig, for selvom vi er et godt stykke inde i december, hænger vejret stadig fast i efteråret.

Like localeyes.dk på Facebook

Rusk, regn og en smule sol er opskriften på den kommende uges vejr, som af Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, bliver betegnet som “lidt af en blandet landhandel”.

– Vi står over for en efterårsuge, som starter med forholdsvist pænt vejr og solskin mange steder.

– I Jylland vil der dog komme byger, som kan være med hagl eller torden. Tirsdag ser noget pænere ud med sol i stort set hele landet og kun enkelte byger i Østersø-området, siger vagtchef Klaus Larsen fra DMI til Ritzau.

Både mandag og tirsdag vil temperaturen ligge på omkring fem grader, og i løbet af aftenen tirsdag trækker det op.

– Onsdag skal vi passeres af et regnvejr, og der kommer nok nogle millimeter. Det giver nok i gennemsnit fem til syv millimeter regn, så det bliver ikke så voldsomt.

– Regnen bliver torsdag afløst af mere vind og skyet vejr. Der kommer hård vind rigtig mange steder og stedvist op til kuling, siger Klaus Larsen.

Vinden fortsætter med at ruske i landet frem til fredag, hvor en storm kan ligge og lure.

– I løbet af fredag skal endnu et regnvejr passere, og med det kommer en endnu hårdere vind.

– Det bliver op til hård kuling, og i den nordlige del af landet kan det ligge lige akkurat under stormstyrke. Derudover kommer der kraftige vindstød midt på dagen, lyder det fra vagtchefen.

På grund af blæsten holder temperaturerne sig over frysepunktet. Kun natten til tirsdag kan termometret komme til at vise minusgrader.

– Dagtemperaturerne kommer til at ligge på mellem fem og otte grader. Fredag kan vi nå op på 10 grader. Om natten ligger temperaturen på mellem to og fem grader.

– Der kan dog godt være risiko for glatte veje, for temperaturen i vejhøjde er måske lidt lavere, siger Klaus Larsen.

Dermed er det heller ikke i denne uge, at sneen rammer Danmark, og ifølge vagtchefen er der heller ikke udsigt til sne i den nærmeste fremtid.

/ritzau/