Hedegaards attentatmand: Formentlig frigivet til IS i fangeudveksling


Frederiksberg februar 2013


Ifølge radiostationen Radio24syv er der spekulationer om, at manden er blevet løsladt af de tyrkiske myndigheder for at udlevere ham til terrororganisationen Islamisk Stat som led i en fangeudveksling.

– I den tyrkiske presse har man kunne læse, at der var en fangeudveksling den 20. september, og jeg tror, at det er i den forbindelse, at det er sket, lyder det fra islam-kritiker Lars Hedegaard.

LÆS OGSÅ: Islam-kritiker forsøgt likvideret
LÆS OGSÅ: 49 tyrkiske gidsler fra Islamisk Stat er på fri fod
Attentatforsøget på Lars Hedegaard fandt sted 5. februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op på Hedegaards adresse på Frederiksberg og skød mod hans hoved uden dog at ramme.

Forfatteren mener, at den manglende udlevering til Danmark bekræfter ham i den opfattelse, han hele tiden har haft – at manden ikke handlede på egen hånd.

– Han var på det tidspunkt, hvor han prøvede at skyde mig, medlem af en muslimsk terrorgruppe, ligesom han stadig er det, siger Lars Hedegaard og tilføjer:

– Jeg tror ikke, at han kommer tilbage til Danmark, fordi nu ved man, hvem han er. Men der sendes formentlig en anden, som enten befinder sig i landet allerede, eller som kommer hertil for at fuldføre jobbet.

PET har ikke opfordret Lars Hedegaard til at være ekstra varsom i hans personlige liv fremover.

– Jeg har ikke hørt noget. Men hvis forhåbningen er, at jeg holder min kæft, så er det fuldstændig omsonst. Tværtimod. Jeg agter at sige min mening, til jeg dør, siger Lars Hedegaard.

/ritzau/