Nu kommer der typisk efterårsvejr


Arkivfoto

Det buldrer og brager flere steder i Jylland fredag, og det mørkere efterårsvejr bliver i stor udstrækning ved de kommende dage i den vestlige del af landet.

For mens Sjælland kan regne med lidt sol og tørt vejr, rammer bygerne i vest, fortæller DMI’s vagthavende Lars Henriksen.

– Vi har ret meget torden i dele af Jylland først på dagen fredag. Det er med mange skyer, men ellers bliver det en fredag med lidt eller noget sol de fleste steder og spredte byger hovedsageligt i den vestlige del af landet. I det sydøstlige Danmark kommer der lidt eller en del sol, og det holder tørt, siger han til Ritzau.

Temperaturerne kommer til at ligge på mellem 14 og 18 grader med let til frisk vind weekenden over.

Danskere, der planlægger at blive længe oppe til Kulturnatten i København, kan samtidig ånde lettet op. For de behøver efter alt at dømme ikke at ruste sig med gummistøvler eller paraply.

– Kulturnatten ser egentlig fin ud. Det bliver en aften og nat med tørt vejr på Sjælland. Temperaturen i byen kommer til at ligge på mellem 13 og 15 grader med svag til let vind, siger Lars Henriksen.

Fra lørdag spreder bygerne sig en smule, men hænger mest ved over Jylland.

– Weekenden byder på lidt eller nogen sol og byger. Det er særligt den vestlige del af landet, som står for skud. Søndag bliver det endda måske med torden, lyder det fra den vagthavende.

Efterårsferiens første weekend kommer til at blive “typisk” med lidt af det hele. Og det fortsætter formentlig – også med byger til resten af Danmark.

– Det er typisk efterårsvejr i den kommende uge med ustadigt vejr, byger, regn, opklaring og sol. Det er dog stadig relativt lun for årstiden med op til 17 grader. Og i næste uge er bygerne fordelt i helt landet, siger Lars Henriksen.

Vinden kommer til at “bakse lidt rundt” fra syd-sydvestlig og sydøstlig retning. Den tager til i løbet af weekenden, men er mest let til frisk vind.

/ritzau/