Berygtet mexicansk narkobaron er anholdt


Vicente Carrillo Fuentes


Manden i spidsen for det mexicanske narkokartel “Juarez” er formentlig blevet fanget.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det oplyser myndighederne i Mexico. Politiet i landet har anholdt en mand, der formodes at være narkobaronen og lederen af kartellet.

Hans navn er Vicente Carrillo Fuentes, og hans kriminelle kartel har været involveret i de blodige mexicanske bandekrige, som har kostet tusindvis af mennesker livet.

Carrillo Fuentes blev anholdt i byen Torreon i den nordlige del af landet, oplyser en talsmand for den nationale sikkerhedskommission til AFP.

USA har udlovet en dusør på fem millioner dollar for information, der kunne lede til anholdelsen af den 51-årige. Ifølge FBI har Carrillo Fuentes muligvis ar i ansigtet efter plastikkirurgi.

Juarez-kartellet har sin base i Juarez By nær grænsen mellem Mexico og USA ved den texanske grænse. Den vigtige narkorute har ført til voldsomme sammenstød med Sinaloa-kartellet, og over 10.000 mennesker er blevet dræbt i narkokartellernes opgør i løbet af de seneste otte år.

Anholdelsen er en sejr til Mexicos præsident, Enrique Pena Nieto, efter at en massakre i delstaten Guerrero har rystet landet.

Søndag indrømmede to lejemordere med forbindelser til politiet, at de har dræbt 17 af i alt 43 lærerstuderende, der har været savnet siden forrige weekend efter sammenstød med politiet.

Tilståelsen kom, efter at der lørdag blev opdaget flere massegrave i udkanten af byen Iguala i det sydvestlige Mexico, hvor de studerende sidst er set. Lokale embedsmand sagde under krav om anonymitet ifølge Reuters, at mindst 34 lig er fundet i gravene.

Ifølge Inaky Blanco, leder af anklagemyndigheden i Guerrero, er foreløbig 28 lig blevet bjærget, nogle af dem hele, nogle af dem i småstykker.

Broren til den anholdte narkobaron grundlagde Juarez-kartellet. Han blev anset som en af Latinamerikas største narkohandlere frem til sin død i 1997. Han døde i Mexico By, da han fik lavet plastikkirurgiske operationer.

Nogle i Mexico mener dog, at broren Amado Carrillo Fuentes stadig er i live.

/ritzau/AFP