USA slår til med bomber mod Islamisk Stat nær Kobani


Luftangreb mod IS ved Kobani, Syrien


De kurdiske militser, der kæmper mod krigere fra Islamisk Stat (IS) i byen Kobani i det nordlige Syrien, har fortsat kontrol over størstedelen af byen.

Det oplyser den amerikanske hær onsdag, hvor USA sammen med kampfly fra allierede arabiske lande har gennemført i alt 14 luftangreb mod Islamisk Stats positioner nær Kobani.

– USA’s centralkommando fortsætter med at overvåge situationen i Kobani. Der er indikationer på, at de kurdiske militser fortsat har kontrol over størstedelen af byen og holder ud mod Isil (Islamisk Stat, red.), lyder det i en udtalelse.

Jordanske fly har taget del i angrebene mod Islamisk Stat. Det er kun USA og en række arabiske lande, der har mandat hjemmefra til at deltage i luftangreb i Syrien.

Ifølge meddelelsen fra amerikansk militær er fem væbnede køretøjer, et forsyningsdepot, et kontrolcenter og flere barakker blevet ramt i angrebene onsdag.

Syriske kurdere har gennem de seneste uger forsøgt at holde stand i Kobani, mens jihadisterne har omringet byen fra tre sider og forsøger at vinde frem.

Tyrkiske kampvogne er placeret få kilometer væk, men har endnu ikke grebet ind mod Islamisk Stats offensiv. Det har ført til massive demonstrationer i Tyrkiet mod landets regering.

Tyrkiets kurdere, som udgør flertallet i den sydøstlige del af landet, siger, at mens præsident Recep Tayyip Erdogan tøver, bliver deres kurdiske brødre dræbt i Kobani.

USA har presset på for at få tyrkerne til at gå mere aktivt ind i kampen mod Islamisk Stat. USA’s forsvarsministerium, Pentagon, meddelte onsdag, at det er utænkeligt, at angreb fra luften alene kan forhindre Kobani i at falde i hænderne på jihadisterne.

– Luftangreb kan ikke gøre det alene. De kan ikke redde Kobani alene, sagde John Kirby, talsmand for Pentagon.

/ritzau/Reuters