Tysk lystfisker fundet omkommet i Limfjorden


Arkivfoto


En 50-årig mand fra Tyskland er søndag aften fundet omkommet ud for Jegindø i den vestlige del af Limfjorden. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Manden forlod ved 17-tiden det lejede sommerhus på Jegindø, som han boede i sammen med familiemedlemmer, for at tage ud at fiske.

Da han efter fire timer endnu ikke var vendt tilbage, begyndte familiemedlemmerne at lede efter ham. Ikke langt fra sommerhuset på den sydlige del af Jegindø fandt de hans bil.

– Men manden kunne de ikke finde, så de alarmerer os klokken 21.24. Vi sender flere patruljer derud, og på spidsen af en tange finder en af vores hunde en rygsæk, som tilhører manden, siger Sune Espersen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

En redningshelikopter fra forsvarets søredningstjeneste, JRCC, blev sendt til stedet, og klokken 22.50 blev den savnede mand fundet død.

Politiet mener, at han har fået overbalance og ikke har været i stand til at komme op at stå igen.

– Han var iført waders og stod sandsynligvis ude i vandet, da han fiskede. Der er en del strøm og bølger på stedet. Vi kan ikke formode andet, end at han har fået overbalance og er faldet, siger vagtchefen.

Dødsårsagen ventes at blive fastslået ved et ligsyn mandag.

Politiet ved ikke, hvorfra i Tyskland den døde mand kommer eller i hvor lang tid, han havde opholdt sig i Danmark.

– Hans familiemedlemmer deltog i eftersøgningen sammen med os og fik omgående besked, da redningshelikopteren fandt den druknede. De er dybt chokerede, siger Sune Espersen.

Jegindø er en halvø, der ligger øst for Thyholm i Limfjorden.

/ritzau/