Fem mænd anholdt: Har dumpet 100 tons byggeaffald


Arkivfoto


Politiet har anholdt en gruppe mænd, som mistænkes for at have dumpet over 100 tons byggeaffald rundt om på Sjælland. Samtidig er de mistænkt for at have svindlet med virksomhedsregnskaber.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det oplyser Københavns Vestegns Politi torsdag i en pressemeddelelse.

Her oplyser politiet, at der er foregået måneders forudgående efterforskning før politiet torsdag morgen skred til anholdelse af de fem mænd, som er mellem 32 og 43 . De mistænkes for at stå bag et organiseret og systematisk miljøsvineri med byggeaffald over otte måneder.

Mistanken går blandt andet på, at de siden februar 2014 har revet huse ned primært i Storkøbenhavn og enten smidt affaldet på tilfældige private menneskers grunde og offentlige arealer på Sjælland eller opbevaret det uden at ville behandle det som miljøaffald.

– Vi er ikke færdige med efterforskningen, men vi mener, at de har håndteret mindst 100 ton affald på den måde, hvilket gav dem en økonomisk gevinst, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson.

Han oplyser, at politiet har fået en del henvendelser fra både private og offentlige grundejere, som pludselig stod med flere ton dumpet affald.

En efterforskning samlede mistanken mod nogle nedrivningsfirmaer og en persongruppe, som dagens anholdelses- og ransagningsaktion rettede sig imod. Her deltog også SKAT, fordi nedrivningsfirmaerne er under mistanke for svindel med regnskaber og sort arbejde.

Under efterforskningen er det desuden kommet frem, at en række af de affaldscontainere, som mændene brugte, var fremskaffet på ulovlig vis til formålet.

Det skal nu vurderes, hvorvidt de fem anholdte skal begæres varetægtsfængslet i grundlovsforhør fredag.