Den fynske motorvej bliver spærret 16 timer i weekenden


Arkivfoto: Den Fynske Motorvej


Bilister skal køre en omvej, hvis de skal køre på den fynske motorvej på lørdag efter klokken 18. Motorvejen bliver nemlig spærret mellem afkørsel 49 og 51 i 16 timer lørdag nat.

Fra klokken 18 og frem til søndag klokken 10 vil motorvejsstrækningen være lukket i begge retninger.

Motorvejen bliver spærret, fordi Vejdirektoratet skal rive en gammel stibro ned. Det er broen, som fører Glisholmvej over motorvejen, der skal væk.

Nedrivningen skal give plads til et nyt tilslutningsanlæg, som skal bygges ved afkørsel 50 syd for Odense.

Selvom broen kun kan benyttes af cyklister og gående, kommer nedrivningen altså også til at påvirke bilister, der bruger motorvejen.

Men da det kun drejer sig om nedrivningen af en stibro, forventer Vejdirektoratet, at arbejdet kan klares på en nat, så trafikanterne igen kan benytte motorvejen søndag morgen.

– Vi udfører arbejdet lørdag nat, som er det mest trafiksvage tidsrum på ugen, hvor vi generer færrest mulige mennesker, siger Robin Højen Madsen, der er projektleder hos Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

På hverdage er trafikken tættere, og der må Vejdirektoratet desuden kun spærre motorvejen fra klokken 20 til klokken seks om morgenen dagen efter.

– Nu sikrer vi os mere tid, så vi er helt sikre på at blive færdige med oprydningen. Men vi håber at kunne åbne vejen igen i god tid før klokken 10.00 søndag, siger Robin Højen Madsen.

Men stibroen forsvinder ikke fuldstændig. Den bliver genopbygget 400-500 meter længere mod øst. Vejdirektoratet forventer, at den er færdig til sommer eller efterår 2015.

/ritzau/