Helsingørmotorvejen åbnes i dag kl. 15.
Oprydningsarbejdet efter den delvist sammenstyrtede bro på Helsingørmotorvejen er næsten ovre. Motorvejen vil være klar til myldretidstrafikken, da vejen åbnes i begge retninger tirsdag klokken 15 efter at have været lukket i næsten tre dage, oplyser Vejdirektoratet.
Broen over Helsingørmotorvejen styrtede delvist sammen lørdag aften. Og siden søndag eftermiddag, hvor politiet frigav ulykkesstedet, har Vejdirektoratet og entreprenører arbejdet i døgndrift med mange maskiner på at få vejen ryddet og gjort klar til trafikanterne igen.
– Jeg vil gerne takke bilisterne for den store tålmodighed, som de har udvist i de sidste dage, siger anlægsdirektør Jens Holmboe fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
– Jeg er godt klar over, at vi har udsat mange trafikanter – især pendlerne – for betragtelige gener, og det vil jeg gerne beklage, siger han og undskylder også for de støjgener, som beboere har måttet døje med på grund af trafikken, der har kørt ad andre veje end vanligt.
– Vejen har stor betydning for bilisterne i Nordsjælland, og derfor har vi arbejdet på højtryk for at få den ryddet så hurtigt som muligt, siger anlægsdirektøren.
Hvert døgn kører der omkring 80.000 biler på motorvejen, og det gør strækningen til en af de mest befærdede i Danmark. For at undgå lange bilkøer har DSB sat flere togvogne ind på strækningen, så bilisterne i stedet kunne tage toget til og fra arbejde.
Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef hos DSB, siger, at mange valgte at tage toget mandag – og endnu flere hoppede på tirsdag morgen.
– Der er ingen tvivl om, at når en sådan situation opstår, så kigger bilisterne sig om efter andre alternativer. Og vi har godt kunnet mærke, at det har været trang i nogle af togene, siger han.
– Jeg håber, at der er en enkelt eller to bilister, der vælger at tage toget fremover. Men vi ved, at når folk først har investeret i en bil, så er det svært at bryde mønstret med at tage bilen, siger trafikinformationschefen.
Det kommer til at koste et større tocifret millionbeløb, at broen styrtede ned over Helsingørmotorvejen. Selve broen koster cirka 20 millioner kroner. Oveni skal lægges udgifterne til de mænd og maskiner, som har knoklet med at fjerne broen og rydde op.
Det er stadig uvist, hvorfor broen delvist styrtede sammen. I den kommende tid vil politiets uafhængige teknikere undersøge årsagerne til uheldet.
/ritzau/