Arkivfoto
FN har fået forsikringer om, at 44 fredsbevarende styrker, der er taget til fange af oprørere i den syriske del af Golanhøjderne, befinder sig “i sikkerhed” og efter omstændighederne har det godt.
Det fortæller en FN-talsmand.
De 44 personer, som alle kommer fra Fiji, blev bortført onsdag af bevæbnede syriske oprørere, hvoraf nogle har forbindelse til den al-Qaeda-relaterede al-Nusra-gruppe. De fredsbevarende styrker blev tvunget til at lægge deres våben.
Samtidig omringede oprørerne 72 soldater fra Filippinerne, der også arbejder for FN-organisationen Undof, som siden 1974 har haft til opgave at overvåge en våbenhvile mellem Syrien og Israel.
FN oplyser ikke, om de 44 soldater fra Fiji er blevet frigivet, men det tyder på, at der bliver gjort fremskridt i forhandlinger om at sikre deres frihed.
– FN har modtaget forsikringer fra troværdige kilder om, at 44 fredsstyrker fra Undof, der blev fjernet fra deres positioner … befinder sig i sikkerhed og er ved godt helbred, skriver talsmanden i en meddelelse.
FN har dog endnu ikke været i direkte kontakt med de tilfangetagne.
Kilder har fortalt til FN, at gidseltagernes “intention var at fjerne fredsstyrkerne fra en aktiv slagmark til et sikkert område for at beskytte dem.”
De 72 filippinere skulle heller ikke have lidt nogen skade.
Tidligere forlød det, at 43 personer fra Fiji var fanget, og at 75 filippinere var omringet. Det er nu blevet justeret, efter at FN har tjekket op på sagen.
Golanområdet har i mange år været roligt, selvom Israel og Syrien teknisk set stadig er i krig.
I forbindelse med borgerkrigen i Syrien har mortergranater dog flere gange slået ned i Golan.
I alt bidrager seks lande til Undof. Ud over Fiji og Filippinerne drejer det sig om Indien, Irland, Nepal og Holland.
/ritzau/AFP