Lange fængselsstraffe i narkosag fra Nordjylland


Arkivfoto


3. april gennemførte Nordjyllands Politi en aktion mod narkomiljøet i Vesthimmerland. Ved aktionen blev 8 mænd og 2 kvinder anholdt. Samtidig blev der gennemført ransagninger på en række lokaliteter i nærområdet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Hovedparten af de anholdte blev løsladt efter endt afhøring, men den 4. april blev 3 af de anholdte personer varetægtsfængslet ved Retten i Aalborg. Efter et kort efterforskningsforløb løslod politiet en af de anholdte, en 26-årig kvinde.

Efterforskningen, der blev igangsat med oplysninger fra Nærpolitiet i Løgstør, har været rettet mod et miljø i Vesthimmerland, der havde tætte kontakter til rockergruppen Bandidos, og som kunne mistænkes for distribution af narkotika, herunder fra en Bandidos relateret virksomhed i området. Denne virksomhed er nu lukket.

Idømt fængselsstraffe
Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har på baggrund af efterforskningen gennemført en række straffesager mod 11 personer.

Samtlige personer er sammenlagt idømt frihedsstraf over 11 års fængsel. 2 er idømt ubetinget frihedsstraf af henholdsvis 2 ½ og 3 års fængsel. Alle er dømt for distribution af narkotika. Hovedmanden, der fik 3 års fængsel, er et 45-årig mandligt medlem af rockergruppen Bandidos.

Disse retssager kørte hen over sommeren, og inden for de sidste 3 uger.

Der er for de dømte personers vedkommende tale om danske mænd, der er bosiddende i lokalområdet og i alderen 26 – 44 år gamle.

”Det er vores vurdering, at flere af de implicerede personer har virket som fremskudt distributionsled for Bandidos i lokalområdet. Dermed har vi frataget rockergruppen muligheden for at konsolidere sig i Vesthimmerland,” siger Preben Møller, politikommissær, fra Nordjyllands Politi.

Enkelte personer afventer fortsat at få afgjort deres straffesager.