Stor bryster og stram hud frister unge kvinder


Julie Aen fik opereret sine bryster større, det år hun fyldte 18 år. Og i dag, bare et lille år senere, overvejer hun endnu en operation. Denne gang for at fjerne en lille kløft i hagen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den unge kvinde er langt fra den eneste, der er klar til at lægge sig under kniven for at forandre og forbedre det fysiske udtryk, skriver Kristeligt Dagblad.

19 procent af danske kvinder og 11 procent af danske mænd overvejer et kosmetisk indgreb. Og blandt de unge mellem 18 og 34 år erklærer hele 22 procent sig klar til at lade sig skære til i skønhedens navn. Det viser en undersøgelse, som avisen har fået lavet af Analyseinstituttet YouGov blandt 1005 danskere.

Udviklingen er udtryk for, at det moderne samfunds fokus på skønhed har vokset sig så stort, at et smukt ydre ikke længere anses som et naturgivent gode, men en etisk fordring, mener flere iagttagere.

– Skønhedstyranniet er blevet så gennemtrængende, at det i dag opfattes som den enkeltes ansvar at se godt ud. Det er ikke længere nok at være succesfuld og socialt velfungerende, du skal faktisk også være smuk for at lykkes som moderne menneske. Skønheden er blevet en dyd i sig selv, og hvis du ikke er det fra naturens hånd, så er det dit eget ansvar at blive det. Med demokratiseringen af plastikkirurgien er der ikke længere nogen undskyldninger, siger sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal til Kristeligt Dagblad.