Telefonaflytning af kronprinsen: Det blev overvejet af Se og Hør


Se og Hør brugte ikke blot kendtes kreditkortoplysninger, men arbejdede også med planer om at købe telefonaflytningsudstyr for at aflytte kronprins Frederiks telefon.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det fortæller en række nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør uafhængigt af hinanden til DR, der onsdag aften viser dokumentaren “Historien bag historien – Jagtet af Se og Hør”.

Overvejelserne fandt ifølge kilderne sted i perioden før kronprinseparrets forlovelse i oktober 2003. Formålet var blandt andet at få de første fotos af Mary Donaldson på Amalienborg.

På daværende tidspunkt skulle Se og Hør have været i besiddelse af kronprins Frederiks mobilnummer.

Ifølge DR blev de tekniske muligheder for aflytning blandt andet drøftet på et møde, hvor fire personer deltog – heriblandt den daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, der er en af de sigtede i sagen.

Henrik Qvortrup ønsker ikke at stille op til interview, men han siger til DR, at han husker snakken om aflytningen. Han husker også, at planerne blev forkastet.

Derudover har han ingen kommentar til, hvorvidt bladet indførte aflytningen senere.

Ifølge DR’s oplysninger indhentede en fotograf fra Se og Hør kataloger med aflytningsudstyr fra en butik i Storbritannien.

Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby, skriver i en mail til DR Nyheder, at han “intet kendskab har til, at Se og Hør i 2003 måske skulle have overvejet at indkøbe telefonaflytningsudstyr.”

Politiet efterforsker fortsat Se og Hør-sagen. Indtil videre er seks medarbejdere sigtet. Desuden er Aller Media i gang med sin egen interne undersøgelse, der efter planen skal ligge klar i slutningen af juni.

Sagen begyndte at rulle i forbindelse med offentliggørelsen af bogen “Livet, det forbandede”, som er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

/ritzau/