Teenager fængslet for dobbelt drabsforsøg


En 17-årig dreng fra Midtjylland er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger på en ungdomsinstitution, efter at han tirsdag aften var tæt på at tage livet af en 14-årig pige og efterfølgende skar en mand i halsen med en hobbykniv.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det oplyser politikommissær Henning Præstegaard fra lokalefterforskningen i Herning til Ritzau.

– Han har ikke ønsket at udtale sig, så vi ved ikke, hvordan han forholder sig til anklagerne, siger han.

LÆS OGSÅ: Dobbelt drabsforsøg i kornmark: Motorcyklist redder 14-årig pige

Den 17-årige er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med det livsfarlige overfald på den 14-årige pige, mens knivoverfaldet på manden indtil videre takseres som grov vold.

Den voldsomme episode fandt sted tirsdag ved 21-tiden på Høgsvigvej ved Sønder Felding øst for Skjern, da den 17-årige slæbte pigen, der var ude at løbe, ind på en kornmark, hvor han angiveligt forsøgte at kværke hende.

En forbipasserende 57-årig motorcyklist blev mistænksom, da han spottede en forladt cykel på vejen og bemærkede tumult inde i marken.

– Han konfronterer gerningsmanden, som siger, at pigen har brækket et kraveben, fortalte vagtchef Ole Vanghøj, Midt- og Vestjyllands Politi, natten til onsdag.

– Da motorcyklisten bøjer sig ned over pigen, trækker gerningsmanden hans hoved bagover og fører en kniv hen over halsen på ham, sagde han.

Manden slap med et overfladisk snitsår, mens pigen, der var kortvarigt bevidstløs under kvælningsforsøget, blev kørt på sygehuset.

Gerningsmanden stak af efter overfaldene, men kontaktede selv sin familie, som alarmerede politiet, oplyser politikommissær Henning Præstegaard.

– Da vi ankom til gerningsstedet, var motorcyklisten, pigen, gerningsmanden samt pigens familie og gerningsmandens familie til stede. Men der var ingen dramatik, siger han.

Den 17-årige skal nu mentalundersøges. Han har forklaret politiet, at han cyklede hjemmefra med den hensigt at gøre skade på nogen, men har ikke fortalt hvorfor.

Onsdagens grundlovsforhør ved Retten i Herning foregik – trods protester fra forsvareren – ikke bag lukkede døre.

/ritzau/